Суд Італії всіляко героїзував російських бойовиків, а українця безпідставно звинувачував у військових злочинах: Марків розповів про роки за гратами

Боєць НГУ Віталій Марків відмовився розголошувати під час слідства над ним в Італії конфіденційну інформацію, тому суд мав намір дати українцю 24 роки замість запитуваних прокурором 17-ти.

Незаконно заарештованому в Італії українцю, бійцеві НГУ Віталію Марківу в італійській в'язниці змінили 28 співкамерників. Не виключено, що сторона звинувачення за допомогою таких маневрів намагалася вивідати у Марківа деяку інформацію. Звільнений Марків під час прямого ефіру "Свобода слова Савіка Шустера" розповів, як все сталося в 2017 році під час його арешту в Італії, передають Патріоти України.

"Ми з дружиною приземлилися в аеропорту Болоньї, нас зустріли мій вітчим, моя сестра. І вже коли сіли в автомобіль, буквально на виїзді з парковки нас зупинила патрульна машина карабінерів, згодом під'їхали ще чотири машини. Це були працівники італійської поліції. І відбувся арешт . Життя зупинилося на цій точці - приземлення в Італії", - поділився Марків.

Спочатку поліція взагалі нічого не говорила Марківу, йому лише дали для ознайомлення папери з обвинувальними актами. Вже пізніше на допиті українець дізнався всі деталі безпідставних звинувачень, які йому висували.

Протягом усього слідчого процесу Марківу змінили 28 співкамерників. Він не виключає, що робилося це з певною метою, щоб розговорити бійця НГУ і вивідати потрібні стороні обвинувачення дані.

За словами Марківа, прокурор просив для нього 17 років ув'язнення. Однак суд Італії вирішив дати йому 24 роки. Таким чином українцеві вирішили "помститися" за незгоду співпрацювати з органами слідства, за відмову надавати ту інформацію, яка розголошенню не підлягала.

Як розповів Марків, суд Італії всіляко намагався героїзувати російських бойовиків з "ДНР/ЛНР", самого ж українця безпідставно звинувачував у військових злочинах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...