"Суд перебирає на себе функції епідеміологів": Мер Черкас прокоментував вирок про призупинення рішення виконкому про ослаблення карантинних заходів у місті

7 травня суд зупинив рішення виконкому Черкаської міської ради про ослаблення карантинних заходів у місті.

Мер Черкас Анатолій Бондаренко обурений вироком суду про призупинення рішення виконкому місцевої міськради про ослаблення карантинних заходів у місті. Про це Бондаренко повідомляє на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

“Сьогодні суд зупинив рішення виконкому про ослаблення карантинних заходів у Черкасах лише на підставі того припущення, що ослаблення карантинних заходів може призвести до значної кількості захворювань коронавірусом в нашому місті”, – заявив Бондаренко.

На думку черкаського голови, суд своїм рішенням показує, що він “перебирає на себе функції епідеміологів”. Він здивований цим, оскільки Кабмін давно повідомив про ослаблення карантинних обмежень в країні з 11 травня і впевнений, що “уряд фактично дублює те, що вже зроблено в Черкасах”.

При цьому Бондаренко перерахував те, що, на його думку, суд не цікавить:

  • права громадян і підприємців, які позбавлені можливості прогодувати свої сім’ї;
  • той факт, що підприємці, які відновлять роботу, зобов’язані вжити всі протиепідемічні заходи;
  • не в змозі дати оцінку постанові Кабміну, прийнятій з порушенням конституційних прав громадян і підприємців.

Мер Черкас зазначив, що суд його не запросив на засідання, про рішення йому офіційно не повідомили, а також постанову не розмістили в реєстрі судових рішень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...