Суд виправдав екс-"беркутівця", який бив та затримував майданівців на Грушевського

Дніпровський районний суд міста Києва у п'ятницю, 30 серпня 2019 року, виправдав екс-"беркутівця" Андрія Хандрикіна, якого звинувачували у побитті та катуванні активістів Євромайдану на колонаді стадіону "Динамо" в січні 2014 року.

"Суд вважає за доречне ухвалити виправдувальний вирок для обвинуваченого (Хандрикіна - ред.). За наслідками судового розгляду не було доведено, що він вчинив цей злочин. Хандрикіна визнано невинуватим", – ідеться у рішенні суду, яке зачитала суддя Оксана Бірса, передають Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Суд не взяв до уваги частину доказів, через те що вважав їх отриманими із процесуальними порушеннями.

Також до уваги не прийняли показання свідків. На думку суду, вони констатують лише побиття потерпілих, але не доводять, що саме Хандрикін брав у цьому участь.

Із вироком не згодні родичі та обвинувачення. Прокурор зазначив, що рішення незаконне, упродовж 30 днів він має право його оскаржити.

"Самосуд вчинили, побили мого сина, скалічили його, побили Низькогуза. І ще й говорять "ми засуджуємо такі дії, але не можемо ніякий вирок винести, тому що це не підлягає ніякому вироку". У мене немає слів", – обурюється мати побитого хлопця Алла Цілицька.

На засідання Хандрикін та його адвокат (а ним є Валентин Рибін, що виступає судовим захисником багатьох скандальних і проросійських діячів) не прийшли.

Вирок зачитувався близько двох годин.

"Після наради з безпосередньо старшим групи буде вирішено питання про подачу апеляції. Те, що я почув у даному судовому засіданні, цей вирок є незаконний і необґрунтований", - наголосив прокурор Андрій Іванцов.

Довідка: Йдеться про події на колонаді стадіону імені Лобановського 20 січня 2014 року: двоє осіб – тоді ще неповнолітній Михайло Низькогуз та Владислав Цілицький – зазнали численних травм. За версією слідства, на той час співробітник міліцейського спецпідрозділу "Беркут" Андрій Хандрикін у січні 2014-го разом із іншими силовиками, зокрема з Владиславом Мастегою та Артемом Войлоковим, побив двох майданівців, які кидали коктейлі Молотова з колонади стадіону. Згодом їх спустили та провели через колону беркутівців, які гамселили постраждалих кийками. Хандрикін опинився на лаві підсудних, а Владислав Мастега та Артем Войлоков втекли до Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...