Суддю Верховного суду, любителя покермувати авто "під шофе", відсторонили від посади

Суддя Сердюк 2 березня 2019 року керував автомобілем в нетверезому стані, від проходження тесту на алкоголь відмовився.

Суддю Касаційного цивільного суду, який входить до складу Верховного суду, Валентина Сердюка тимчасово відсторонили від посади. Рішення про відсторонення Сердюка прийняла 22 травня перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя, йдеться в повідомленні пресслужби ВСП, передають Патріоти України.

Відзначається, що до судді застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді подання про звільнення. «З огляду на рішення, прийняте першою дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 22 травня 2020 року, суддю Касаційного цивільного суду в складі Верховного суду Сердюка Валентина Васильовича усунуто від здійснення правосуддя», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, до моменту офіційного звільнення судді з посади Вищою радою правосуддя, він вважається тимчасово відстороненим від посади. «Термін дії відсторонення суддів від правосуддя - до прийняття Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати», - уточнили в ВСП.

Про причини відсторонення судді повідомили ЗМІ: у ВСП його представникам пояснили, що суддя Сердюк 2 березня 2019 року керував автомобілем в нетверезому стані, від проходження тесту на алкоголь відмовився. Суддя був притягнутий до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 10 тисяч грн і позбавлення права керувати автомобілем строком на один рік.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...