Сумна правда: Лікарка з України розповіла, як лікують хворих на коронавірус у Британії

За її словами, навантаження зросло, багато колег не виходять на роботу, хтось захворів та на лікарняному, дехто не витримує ментально, в багатьох тривога та депресія.

Ярина Лінинська на роботі

27-річна українка Ярина Лінинська, яка працює лікарем у Великобританії, розповіла про умови лікування хворих на коронавірус у цій країні, передають Патріоти України з посиланням на УП.

При підозрі на коронавірус "швидка" приїжджає до місця проживання хворого. Лікарі не їздять на виклики, забирає парамедична служба.

У лікарні пацієнти з респіраторними симптомами потраплять у відділення невідкладної допомоги (де нині є окремі відділи для хворих на коронавірус). Медперсонал у захисному одязі, який включає в себе респіраторну маску, окуляри, шапочку, одноразовий поліетиленовий з довгими рукавами халат і бахіли на ноги.

Навіть якщо лікар на 80% впевнений, що в пацієнта коронавірус, але стан хворого такий, що не вимагає додаткової оксигенотерапії, то його відправляють на домашнє лікування, що передбачає антипіретичну (жарознижуючу) терапію, багато пиття та спокій. Також хворий отримує red flags (червоні прапорці), тобто поради – на що варто звернути увагу та як реагувати, якщо стан погіршиться.

Тестують нині лише тих, хто залишається в лікарні, чий стан важкий. Раніше тестували усіх, у кого була підозра, поки кількість хворих не збільшилась критично.

Якщо в кінці лютого хворих з коронавірусом скеровували в спеціалізовані лікарні, то зараз, коли кількість хворих сягає близько 12-13 тисяч, їх приймають у кожній клініці. Всі відділення невідкладної допомоги поділили на "гарячу" і "холодну" зони, щоб відокремити пацієнтів з респіраторними і не респіраторними захворюваннями.

"На роботі ти одягаєш поверх білизни хірургічний костюм – футболка і штани, взуття звичайне, наприклад, кросівки, які ти залишаєш в лікарні і не береш додому. Після робочої зміни, яка триває 10 годин, ти знімаєш костюм і загортаєш його в спеціальний червоний пакет, потім в ще один білий пакет і відносиш в місце, де костюми дезинфікують і перуть", – зазначила Лінинська.

При вході в гарячу зону видають респіраторну маску, яку лікар не знімає протягом цілої зміни. Додатково одягається пластиковий халат з довгими рукавами, який закінчується на рівні шиї, шапочка, окуляри і 2 пари звичайних рукавиць.

"При огляді кожного пацієнта ти береш новий халат. Один пацієнт – один халат", – підкреслила лікар.

За її словами, навантаження зросло, багато колег не виходять на роботу, хтось захворів та на лікарняному, але чим саме – це конфіденційна інформація. Дехто не витримує ментально, в багатьох тривога та депресія. "Протоколи захищеності лікаря змінюють щотижня. Ми – британські лікарі – почуваємося не дуже захищеними", – додала українка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...