Сумна статистика: Експерт шокувала прогнозом щодо населення України у 2050 році

Ще до 2014 року - до початку військової агресії РФ проти України і захоплення частини території країни - фахівці були більш оптимістичні.

В Україні населення скоротиться до 30 мільйонів до 2050 року з нинішніх 38 мільйонів, без урахування громадян, які проживають на тимчасово непідконтрольних територіях на Донбасі та в окупованому Криму. Про це заявила керівник Інституту демографії України ім. Птухи, академік Елла Лібанова, передають Патріоти України з посиланням на LIGA.net.

За її прогнозами на середньострокове майбутнє, населення України через 29 років може скласти 29-30 мільйонів.

Фахівець нагадала, що ще до 2014 року - до початку військової агресії РФ проти України і захоплення частини території країни - їх Інститут давав оцінку на 2050-й з більшими цифрами - у 36 мільйонів (останній перепис населення проводився понад 20 років тому).

Академік також зазначила, що для неї важливіше не кількість громадян, а якість їх життя в Україні. "У Канаді значно більша територія, населення – менше, а якість життя з нами – неспівставна. Якщо економіка України розвиватиметься нормально і рівень життя зрівняється хоча б з Польщею чи Словаччиною, по-перше, зменшиться міграційний відтік, по-друге, сюди також почнуть приїжджати люди з інших країн", - зазначила Лібанова.

При цьому фахівець зізналася, що не може назвати еміграцію таким вже великим благом, тому що вона - проблема бізнесу, а імміграція - проблема держави. Крім того, за її словами, прибулі "вимагають певних гарантій рівня життя та збереження своєї культури". "Не переконана я і в готовності українців тісно співіснувати з людьми іншої ментальності, іншого способу життя", - додала Лібанова.

Голова Інституту демографії розповіла, що "донором" для України можуть стати бідні країни або такі, де існує небезпека. "Але є думка щодо потенційної міграції до України, як більш демократичної країни, з Росії та Білорусі – якщо там продовжиться "закручування гайок"", - сказала вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...