Сумне порівняння: "Україна всуху програє країнам Заходу і Росії в плані фінансування розвідки", - Машовець

В Україні, згідно з відкритими даними, на 2019 рік заплановано фінансування розвідки на рівні 2,7 млрд гривень (трохи більше 90 млн євро.)

Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець, передають Патріоти України.

Натомість, за його словами, на 2019 рік для всієї національної розвідки США (включаючи ЦРУ, АНБ і т.д.) заплановано фінансування на рівні 86 млрд доларів.

"Можна для більш якісного "занурення" в цю цифру порівняти її з УСІМ бюджетом України (близько 40 млрд доларів)", - підкреслює він.

Експерт зазначає, що "програє" українська розвідка і своїм прямим ворогам з російського ГРУ.

"На 2018 рік, ці "милі хлопці" під крилом незабутнього пана Суркова накапостили в світі, і в тому числі в нашій країні, на 5 млрд доларів. З таким бюджетом, можна не тільки Скрипалів труїти ... прямо в Британії і утримувати ораву бойовиків на окупованій частині українського Донбасу, а взагалі вербувати пінгвінів в Антарктиді (ще й "собі на кишеню" залишиться)", - відзначає він.

Говорячи про більш мирні країни, Машовець привів в приклад Німеччину, яка маючи можливість отримувати розвідінформацію з "альтернативних джерел", включаючи союзників по НАТО, а також США, понад 700 млн євро в рік витрачає на свою службу інформації.

"Всі ці показники можна порівняти з відкритими даними по нашим розвідкам, прописаним в бюджеті на 2019 рік, і відразу ж зрозуміти, що розрив не просто величезний, а колосальний", - підкреслює Машовець.

У зв'язку з цим він відзначає, що "ми можемо як завгодно змінювати і реформувати свої розвідки, збільшувати або зменшувати їм штати, перетягувати з місця на місце, або влаштовувати їм 100% "ротації", проте очевидно одне - поки там не буде функціонувати ... "кістяк" спеців-мультиінтелектуалів на постійній основі, здатних в найкоротші терміни зануритися в ту чи іншу проблему і видати ефективний результат (прогноз) з відповідним матеріально-технічним забезпеченням, толку не буде".

"І найголовніше. Пам'ятаємо, що країни, які економлять на розвідці залишаються на узбіччі політичного життя і економічного добробуту, перетворюючись на об'єкт міжнародної політики. А в гіршому випадку - наша державність цілком може стати таким собі "предметом для дискусій" між більш сильними і просунутими", - резюмував експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...