Супрун на сесії ВООЗ виступила з потужною промовою проти Путіна

Супрун закликала ООН не миритися з присутністю РФ в Раді Безпеки, поки ті не повернуться до системи міжнародного права, починаючи з виведення їх військ з окупованих територій України та звільнення всіх військовополонених і політичних в'язнів.

Уляна Супрун

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун закликала посилити санкції проти Росії. Про це вона заявила, виступаючи на 72 сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я в Женеві, повідомляє прес-служба МОЗ, передають Патріоти України.

Супрун наголосила, що в Україні успішно проводять медичну реформу, незважаючи на те, що Російська Федерація вторглася в нашу країну і розв'язала війну.

"Уявіть наступне: що якщо б ви були змушені покинути свій будинок і все, що ви могли взяти з собою була одна валіза. Що б ви взяли з собою? Понад 1,5 мільйона українців були змушені приймати таке рішення, коли Росія анексувала Крим і вторглася в Східну Україну в 2014-му. Як воно знайти своє ім'я в списку осіб на ліквідацію російськими спецслужбами, ФСБ? Сотні українців сьогодні живуть з ціною за їхні голови, ціною яку поставив Кремль", – йдеться в повідомленні.

Супрун наголосила, що війна з Росією забрала життя 13 тисяч осіб. В.о. міністра зазначила, що Росія також викрала і засудила десятки українців.

"Роздача російських паспортів на окупованих територіях, примусово чи добровільно, є ще одним актом агресії. І вимога наявності російського паспорта для отримання медичної допомоги - є порушенням прав людини", – акцентувала вона.

Супрун закликала ООН не миритися з присутністю РФ в Раді Безпеки, поки ті не повернуться до системи міжнародного права, починаючи з виведення їх військ з окупованих територій України та звільнення всіх військовополонених і політичних в'язнів.

"Країни-члени ВООЗ та інші міжнародні організації повинні говорити "ні" російським грошам, які наповнюють західні рахунки, інакше ви ризикуєте стати заручниками Кремля. Санкційний режим повинен бути збережений і розширений, інакше ви ризикуєте винагородити поведінку, яка анулює переваги, які суспільство отримує від миру і процвітання. Поділ світу на сфери впливу не повинен бути способом організації міжнародних відносин в 21 столітті", – підсумувала Супрун.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...