"Свати", соцмережі і "білоруський підхід": Експерт розповів про відмінності в менталітеті українців і білорусів

Українцям треба дивитися в корінь проблеми і вирішувати її глобально, а не розмінюватися на дрібниці на зразок хайпа і тріскотні в соцмережах.

Експерт Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич, що допомагає розбиратися в хитросплетіннях української політики, провів цікаве спостереження про відмінності у вирішенні виникаючих проблем, які проявляють українці і білоруси, передають Патріоти України.

Для цього він використовував випадок з аккаунтом в мережі Instagram одіозного серіалу «Свати», адмін якого вирішив використовувати фото білоруського автора без посилання на нього самого.Фотограф попросив вказати авторство, адмін сторінки поліз в пляшку. І тут починається найцікавіше.

«Як би вчинив українець? Він би почав сам писати у соцмережах, хайпити, шукати союзників в публічній сфері. Вийшов би знатний "сра*ик". Фото, можливо, потім би зняли», - пише Тишкевич.Як вчинив білорус? Згідно з логікою, яка зрозуміла більшості його земляків: зібрав докази порушень і відправив скаргу в офіс Instagram. А там, недовго думаючи, взяли та й прикрили аккаунт «Сватів».
«В результаті аккаунт серіалу Свати зі 150 тисячами передплатників видалений з системи як аккаунт, який краде чужу інтелектуальну власність. Як то кажуть, нічого особистого. Просто типово білоруський підхід», - резюмує Тишкевич.
Тим самим автор, очевидно, натякає на те, що українцям потрібно бути в деяких ситуаціях «більше білорусами»: дивитися в корінь проблеми і вирішувати її глобально, а не розмінюватися на дрібниці на зразок хайпа і тріскотні в соцмережах.

Читачі сторінки Тишкевича повністю схвалили його спостереження.При цьому самі українці вказали на явні «прогалини» в своєму менталітеті:Залишається сподіватися, що з часом нам, українцям, вдасться навчитися у своїх сусідів спокійного і вивіреного відношенню до вирішення з'являються проблем. У тому числі і видалення з показу по ТВ одіозних серіалів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...