Свята 17 травня: Прикмети і заборони

17 травня 2020 року в Україні і в усьому світі відзначають Всесвітній день електрозв'язку та інформаційного суспільства і День Пелагеї Заступниці.

Що означає цей день для історії, а також якою, за народними прикметами, буде погода, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Всесвітній день електрозв'язку та інформаційного суспільства

Всесвітній день електрозв'язку та інформаційного суспільства встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН в березні 2006 року і відзначається щорічно 17 травня. Цей день - професійне свято всіх програмістів, системних адміністраторів, інтернет-провайдерів, веб-дизайнерів, редакторів інтернет-видань і всіх інших людей, зайнятих у сфері інформаційних технологій.

День Пелагеї Заступниці

У цей день православна церква вшановує мученицю Пелагею. Вона народилася в 3 столітті в Малій Азії, в родині знатних язичників. Дівчина була дуже красива, тому імператор Діоклетіан вирішив видати її заміж за свого спадкоємця. Однак, Пелагея прийняла хрещення і відмовилася, за що поплатилася життям. У народі свята Пелагея завжди вважалася заступницею невинних дівчат, а також всіх несправедливо скривджених.

Прикмети 17 травня

  • Хрущів багато – буде посуха.
  • Зацвіла калина – можна сіяти на грядки огірки, гарбуз, боби, кукурудзу.
  • З'явилися сережки на квітучих кленах – можна буряк висаджувати.
  • Кує зозуля – прикмета до того, що погода буде хорошою.

Що не можна робити 17 травня

  • Жінкам не варто брати в руки колючо-ріжучі предмети.
  • Не можна залишатися байдужим до прохань про допомогу і відмовляти в милостині.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...