"Свята без тата": Закордонні волонтери доставили іменні подарунки для дітей наших захисників

В подарунковому списку «Свята без тата» понад три тисячі дітей з усієї України.

У рамках акції «Свята без тата» (Święta bez taty) волонтери з України та Польщі сформували понад три тисячі подарунків для дітей воїнів, які загинули, поранені або ж і нині захищають Україну. Це щорічна благодійна акція в Польщі зі збору коштів і подарунків для українських дітей до Різдвяних свят, передають Патріоти України з посиланням на Армія Іnform.

Засновником проєкту є волонтерська «Ініціатива Героям Майдану» у Варшаві. Вікторія Батрин, яка є однією з організаторів проєкту, розповідає, що акція діє вже шість років:

– Її заснували ми разом з Галиною Андрушков. Починали з допомоги пораненим на Майдані пролікуватися в Польщі, потім збирали індивідуальні аптечки бійцям в АТО. А наразі у нас два головних проєкти: «Свята без тата» і літні табори для дітей захисників у польських Бескидах.

Нині в подарунковому списку «Свята без тата» понад три тисячі дітей з усієї України. А щоб на дитячих обличчях сяяли усмішки, волонтери готуються до свят заздалегідь.

– Збір коштів триває з листопада по січень. Впродовж двох місяців ми збираємо кошти, закупляємо солодощі та подарунки, формуємо подарункові набори. І напередодні свят доправляємо їх до адресатів по всій Україні, –продовжує Вікторія. – Самі ми б не справилися з таким обсягом, тож нам допомагають «суперельфи», які й доставляють подарунки по Україні, а в Київській, Рівненській, Вінницькій та Хмельницькій областях цю акцію проводять місцеві волонтери.

Як і кожна попередня акція, ця теж має свою особливість. Так, цьогоріч для збору коштів був організований аукціон, де виставили понад 40 різноманітних лотів.

– Серед людей, які передають лоти є дуже багато відомих особистостей, письменників, співаків, військових. Одним із найбільш емоційних подарунків на аукціон є репродукція малюнка Романа Сущенка, – пригадує Вікторія Батрин. – Торік, коли він був в ув’язненні, ми передавали подарунки і його сину. Після звільнення Роман передав для аукціону свою картину. Також нас підтримала цьогорічна нобелістка Ольга Токарчук та чемпіонка Європи з боксу Олександра Сидоренко.

Акція вже давно вийшла за межі Європи і тепер до неї долучаються волонтери з Австралії, Канади, США, Індії та Лівану.

– Якщо не рахувати цьогорічної збірки, за п’ять років ми сформували і передали 11 тисяч іменних подарунків, – підсумовує Вікторія Батрин. – Тепер ми вже готуємо чергову партію подарунків, яку доставимо малечі до Водохреща.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...