"Святії скрепи": Володар мільярдних статків патріарх Кирило закликав росіян до скромності (фото)

Московський патріарх Кирило (Володимир Гундяєв), який має резиденцію за 2,8 млрд рублів, яхту вартістю в $4 млн і годинник за 30 тис. євро, закликав православних віруючих "відмовитися від комфорту, як найвищої цінності".

Саме з таким посилом патріарх привітав православних християн з наступаючим Різдвом, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Крім відмови від комфорту, патріарх Кирило також закликав людей не уподібнюватися Іродові своїми справами, ставлячи на перше місце власний добробут і комфорт. Глава РПЦ запропонував відкинути "тягар пристрастей" і замість цього помолитися про зміцнення єдності православ'я і "примноження любові".

Журналісти видання вирішили нагадати росіянам, від яких предметів не зміг відмовитися сам патріарх. В першу чергу згадується резиденція для Гундяєва, про будівництво якої стало відомо в травні 2019 року. Як стало відомо, під неї відреставрують колишнє подвір'я службовців Феодорівського государева собору в Пушкіні. Сам проект обійдеться в 2,8 млрд рублів.Резиденція патріарха КирилаКрім споруджуваної резиденції, у володінні патріарха є також і квартира в знаменитому Будинку на набережній в Москві. З нею в 2012 році був пов'язаний скандал. "Жінка на ім'я Лідія Леонова, яка живе в одній з квартир знаменитого Будинку на набережній в Москві (будинок 2 по вулиці Серафимовича), подала позов до сусіда. Під час ремонтних робіт той нібито запилив її квартиру і майно в ній (звучав термін "нанопиль" , через яку меблі і книги стали непридатними). В якості компенсації Леонова нібито вимагала у відповідача квартиру, але суд постановив стягнути на її користь 20 млн рублів за моральну та матеріальну шкоду ", – пише видання.

Як виявилося, за словами відповідача – колишнього міністра охорони здоров'я Росії, кардіолога і священика Юрія Шевченка, – власником квартири виявився діючий патріарх Московський і всієї Русі Кирило. А жінка на прізвище Леонова – це його родичка.Будинок на набережній в МосквіПригадали голові РПЦ і його перельоти на бізнес-літаку Gulfstream G450 вартістю $43 млн. Зокрема, в серпні 2017 року Патріярх прилетів на Gulfstream G450 в Курган, де відзначалося 200-річчя богослова, начальника Руської духовної місії в Єрусалимі Антоніна (Капустіна). Патріарха супроводжував повпред президента в Уральському федеральному окрузі Ігор Холманских. Курганська преса звернула увагу на розкішний бізнес-джет і підрахувала, що вартість перельоту глави РПЦ могла скласти 3,6 млн рублів.Бізнес-літак Gulfstream G450Не забули і про дорогу яхту "Паллада", яка стоїть на балансі РПЦ, головою якої є патріарх Кирило, і служить для річкових вояжів самого патріарха і високопоставлених гостей, яких він приймає на Валаамі. Вартість судна оцінюється в $4 млн.яхта РПЦІ, звичайно, не забуваємо про скандал з елітними годинником Breguet. "Скандал вибухнув, коли на руці патріарха Кирила був помічений годинник Breguet за € 30 000 (які фотослужба РПЦ потім прибрала на фотографії, забувши стерти їх відображення на столі). Breguet глави РПЦ потрапив в об'єктиви українських фотографів під час візиту на Україну в 2009 році. Судячи з фотографій, у патріарха Кирила - класична модель Breguet з корпусом з білого золота і ремінцем зі шкіри крокодила", – написали журналісти.годинник Breguet

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...