Крім того, замість м'яса в салат олів'є можна додавати рибу та будь-які відварені, мариновані або копчені морепродукти: креветки, кальмари, мідії тощо.
Найкраще олів'є смакує зі слабосоленою або копченою рибою. Проте, якщо вам хочеться додати в салат запечену рибу, ми не будемо вас від цього відмовляти. Щодо самої риби, то тут, як то кажуть, повний політ фантазії: можете готувати з лососем, сьомгою, горбушею, фореллю, скумбрією, тріскою та навіть оселедецем.
Рекомендуємо для салату олів'є використовувати чищені коктейльні креветки: вони дрібні, тож їх не треба буде різати: оскільки вони і так добре вписуються в консистенцію салату. Тільки не забудьте відварити креветки хвилин 5-7 в підсоленому окропі. Решта інгредієнтів у олів'є незмінна: відварна картопля, морква, яйця, а також консервований горошок, солоні огірки та свіжа цибуля.
У приготуванні олів'є з кальмарами важливо не переварити кальмари, інакше ризикуєте отримати гумову консистенцію морепродуктів. Заморожені кальмари перед приготуванням потрібно розморозити, після чого опустити в окріп на одну, щонайбільше дві хвилини. Тут також важливо враховувати той факт, що кальмари після варіння дуже швидко висихають, тому або тримайте кальмари у воді, або варіть їх наприкінці приготування салату й одразу після варіння нарізайте і додавайте в миску з іншими інгредієнтами.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...