Крім того, замість м'яса в салат олів'є можна додавати рибу та будь-які відварені, мариновані або копчені морепродукти: креветки, кальмари, мідії тощо.
Найкраще олів'є смакує зі слабосоленою або копченою рибою. Проте, якщо вам хочеться додати в салат запечену рибу, ми не будемо вас від цього відмовляти. Щодо самої риби, то тут, як то кажуть, повний політ фантазії: можете готувати з лососем, сьомгою, горбушею, фореллю, скумбрією, тріскою та навіть оселедецем.
Рекомендуємо для салату олів'є використовувати чищені коктейльні креветки: вони дрібні, тож їх не треба буде різати: оскільки вони і так добре вписуються в консистенцію салату. Тільки не забудьте відварити креветки хвилин 5-7 в підсоленому окропі. Решта інгредієнтів у олів'є незмінна: відварна картопля, морква, яйця, а також консервований горошок, солоні огірки та свіжа цибуля.
У приготуванні олів'є з кальмарами важливо не переварити кальмари, інакше ризикуєте отримати гумову консистенцію морепродуктів. Заморожені кальмари перед приготуванням потрібно розморозити, після чого опустити в окріп на одну, щонайбільше дві хвилини. Тут також важливо враховувати той факт, що кальмари після варіння дуже швидко висихають, тому або тримайте кальмари у воді, або варіть їх наприкінці приготування салату й одразу після варіння нарізайте і додавайте в миску з іншими інгредієнтами.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...