Свято наближається: Як працюватимуть заклади та транспорт на новорічно-різдвяні свята

В Україні до 28 лютого 2021 року діють карантинні обмеження, введені для боротьби з поширенням коронавірусу.

Новорічні та різдвяні свята в Україні пройдуть з обмеженнями, передають Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

Графік роботи закладів на Різдво

На Різдво (25 грудня та 7 січня) кафе, бари та ресторани працюватимуть до 23:00, однак розрахункові операції припинятимуться о 22:00. У період з 23:00 до 7-ї години ранку робота закладів громадського харчування, а також розважальних закладів - заборонена.

Також на свята діятимуть обмеження на кількість відвідувачів за одним столиком в закладах громадського харчування: не більше 4 повнолітніх. Крім того, в країні заборонили проведення святкових банкетів, публічних заходів, майстер-класів у закладах громадського харчування.

Ресторанам на Новий рік продовжили роботу

Уряд дозволив закладам громадського харчування працювати всю новорічну ніч. Спочатку Кабмін продовжив тривалість роботи ресторанів до 1:00, але цього тижня вирішили продовжити до 7:00 ранку. Однак обмеження щодо кількості відвідувачів у закладах залишилися незмінними.

Як працюватиме транспорт

Громадський транспорт під час карантину зупиняти не будуть. Однак в транспорті будуть діяти обмеження щодо кількості пасажирів: не більше за кількість сидячих місць. Всі пасажири повинні мати засоби індивідуального захисту. Потяги та літаки також продовжать здійснювати внутрішні та міжнародні рейси.

Що зміниться після свят

Після свят в Україні почнуть діяти посилені обмеження. Посилений карантин триватиме з 8 січня до опівночі 25 січня.

У цей період заклади громадського харчування зможуть тільки видавати замовлення на виніс або доставляти їх за адресою. Громадський транспорт, у порівнянні з весняним жорстким карантином, продовжить працювати без змін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...