Свято наближається: Як приготувати паску (смачний рецепт)

Для того, щоб паска якомога довше залишалася свіжою, краще зберігати її в зіп-пакеті, щоб мінімізувати потрапляння повітря.

Суддя шоу "МастерШеф. Професіонали" на каналі СТБ Єлизавета Глинська поділилася фірмовим рецептом паски. За цим рецептом паска виходить дуже ніжною та повітряною. А швейцарська меренга гладко лягає на верхівку та не обсипається при розрізанні, передають Патріоти України.

Інгредієнти для паски:

  • 500 г борошна;
  • 140 г цукру;
  • 24 г свіжих дріжджів (6 г сухих дріжджів);
  • 10 г солі;
  • 300 г яєць (7 шт.);
  • 80 мл молока;
  • 250 г вершкового масла (82%) - холодні кубики.

Приготування:

  1. Молоко перемішати з дріжджами, додати яйця. Потім борошно сіль і цукор.
  2. Вмішати кубики вершкового масла. Вимішувати тісто протягом 10-15 хвилин, до однорідності. Можна скористатися комбайном (насадка "гак").
  3. Накрити тісто рушником або харчовою плівкою і прибрати в тепле місце, без протягів, для першого підходу, на 1,5 години.
  4. Потім тісто осадити. Обернути харчовою плівкою ємність з тістом і прибрати на 10-12 годин в холодильник, для другого підйому.
  5. Дістаємо тісто з холодильника, вмішуємо родзинки і журавлину. Формуємо тісто і закладаємо в форму на 1/3.
  6. Форму можна попередньо промазати вершковим маслом і присипати борошном.
  7. Прибираємо тісто для третього підходу, в теплому місці, на 2 години.
  8. Випікаємо при температурі 160 градусів. Від 25-40 хвилин. Залежно від розміру форми.

Інгредієнти для сиропу:

  • 150 мл води;
  • 150 г цукру;
  • 200 г родзинок;
  • 100 г сушеної журавлини.

Приготування:

  1. Зварити сироп. Вода і цукор в сотейник, довести до кипіння. Охолодити.
  2. Залити родзинки і журавлину на ніч. Перед використанням процідити.

Інгредієнти для глазурі:

  • 120 г білка (4 шт.);
  • 240 г цукру.

Приготування:

  1. З'єднати цукор і білок в мисці. Поставити на парову баню. Прогріти, помішуючи віночком, до розчинення цукру.
  2. Збити міксером до м'яких піків.
  3. Опустити паску в глазур.
  4. Прикрасити: для декору можна використовувати фісташку, сублімовану малину, цукати.
  5. Родзинки замочіть в сиропі, щоб у процесі випікання родзинки не витягали вологу з випічки.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...