Свято наближається: Як приготувати паску (смачний рецепт)

Для того, щоб паска якомога довше залишалася свіжою, краще зберігати її в зіп-пакеті, щоб мінімізувати потрапляння повітря.

Суддя шоу "МастерШеф. Професіонали" на каналі СТБ Єлизавета Глинська поділилася фірмовим рецептом паски. За цим рецептом паска виходить дуже ніжною та повітряною. А швейцарська меренга гладко лягає на верхівку та не обсипається при розрізанні, передають Патріоти України.

Інгредієнти для паски:

  • 500 г борошна;
  • 140 г цукру;
  • 24 г свіжих дріжджів (6 г сухих дріжджів);
  • 10 г солі;
  • 300 г яєць (7 шт.);
  • 80 мл молока;
  • 250 г вершкового масла (82%) - холодні кубики.

Приготування:

  1. Молоко перемішати з дріжджами, додати яйця. Потім борошно сіль і цукор.
  2. Вмішати кубики вершкового масла. Вимішувати тісто протягом 10-15 хвилин, до однорідності. Можна скористатися комбайном (насадка "гак").
  3. Накрити тісто рушником або харчовою плівкою і прибрати в тепле місце, без протягів, для першого підходу, на 1,5 години.
  4. Потім тісто осадити. Обернути харчовою плівкою ємність з тістом і прибрати на 10-12 годин в холодильник, для другого підйому.
  5. Дістаємо тісто з холодильника, вмішуємо родзинки і журавлину. Формуємо тісто і закладаємо в форму на 1/3.
  6. Форму можна попередньо промазати вершковим маслом і присипати борошном.
  7. Прибираємо тісто для третього підходу, в теплому місці, на 2 години.
  8. Випікаємо при температурі 160 градусів. Від 25-40 хвилин. Залежно від розміру форми.

Інгредієнти для сиропу:

  • 150 мл води;
  • 150 г цукру;
  • 200 г родзинок;
  • 100 г сушеної журавлини.

Приготування:

  1. Зварити сироп. Вода і цукор в сотейник, довести до кипіння. Охолодити.
  2. Залити родзинки і журавлину на ніч. Перед використанням процідити.

Інгредієнти для глазурі:

  • 120 г білка (4 шт.);
  • 240 г цукру.

Приготування:

  1. З'єднати цукор і білок в мисці. Поставити на парову баню. Прогріти, помішуючи віночком, до розчинення цукру.
  2. Збити міксером до м'яких піків.
  3. Опустити паску в глазур.
  4. Прикрасити: для декору можна використовувати фісташку, сублімовану малину, цукати.
  5. Родзинки замочіть в сиропі, щоб у процесі випікання родзинки не витягали вологу з випічки.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...

Світла середа 2025: Традиції і заборони третього дня після Великодня

середа, 23 квітень 2025, 7:40

Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...