Кондитерка, переможниця телешоу "МастерШеф-2" Єлизавета Глінська поділилася ласощами, які печуть цього дня в різних країнах світу. Смачне печиво або ж іншу випічку можна приготувати і в Україні. Відповідний пост експертка опублікувала на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.
Цей смаколик 19 грудня готують у Бельгії та Нідерландах, а в Німеччині і Данії – на Різдво. Печиво має прямокутну форму із зображеннями Святого Миколая. Сюди додають корицю, гвоздику, кардамон, мускатний горіх і білий перець. Також іноді можна посипати мигдальним борошном або пластівцями.
Напередодні Дня святого Миколая в Німеччині готують акуратних чоловічків із здобного дріжджового тіста. Потім їх красиво викладають на стіл, щоб Миколай приніс подарунки.
Страву готують у Швейцарії з пісного тіста. Після цього печиво упаковують у жерстяні, картонні коробки або в строкаті паперові пакети і вручають близьким.
Ці медові пряники готують в Україні. Згідно з легендою, їх випікає Святий Миколай зі своїми помічниками. Смаколик може бути у вигляді звіряток, рибок або чоловічків. Пряники розмальовують глазур'ю і разом із подарунками підкладають дітям під подушку.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...