Кондитерка, переможниця телешоу "МастерШеф-2" Єлизавета Глінська поділилася ласощами, які печуть цього дня в різних країнах світу. Смачне печиво або ж іншу випічку можна приготувати і в Україні. Відповідний пост експертка опублікувала на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.
Цей смаколик 19 грудня готують у Бельгії та Нідерландах, а в Німеччині і Данії – на Різдво. Печиво має прямокутну форму із зображеннями Святого Миколая. Сюди додають корицю, гвоздику, кардамон, мускатний горіх і білий перець. Також іноді можна посипати мигдальним борошном або пластівцями.
Напередодні Дня святого Миколая в Німеччині готують акуратних чоловічків із здобного дріжджового тіста. Потім їх красиво викладають на стіл, щоб Миколай приніс подарунки.
Страву готують у Швейцарії з пісного тіста. Після цього печиво упаковують у жерстяні, картонні коробки або в строкаті паперові пакети і вручають близьким.
Ці медові пряники готують в Україні. Згідно з легендою, їх випікає Святий Миколай зі своїми помічниками. Смаколик може бути у вигляді звіряток, рибок або чоловічків. Пряники розмальовують глазур'ю і разом із подарунками підкладають дітям під подушку.
25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...
За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...