Кондитерка, переможниця телешоу "МастерШеф-2" Єлизавета Глінська поділилася ласощами, які печуть цього дня в різних країнах світу. Смачне печиво або ж іншу випічку можна приготувати і в Україні. Відповідний пост експертка опублікувала на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.
Цей смаколик 19 грудня готують у Бельгії та Нідерландах, а в Німеччині і Данії – на Різдво. Печиво має прямокутну форму із зображеннями Святого Миколая. Сюди додають корицю, гвоздику, кардамон, мускатний горіх і білий перець. Також іноді можна посипати мигдальним борошном або пластівцями.
Напередодні Дня святого Миколая в Німеччині готують акуратних чоловічків із здобного дріжджового тіста. Потім їх красиво викладають на стіл, щоб Миколай приніс подарунки.
Страву готують у Швейцарії з пісного тіста. Після цього печиво упаковують у жерстяні, картонні коробки або в строкаті паперові пакети і вручають близьким.
Ці медові пряники готують в Україні. Згідно з легендою, їх випікає Святий Миколай зі своїми помічниками. Смаколик може бути у вигляді звіряток, рибок або чоловічків. Пряники розмальовують глазур'ю і разом із подарунками підкладають дітям під подушку.
Для всього православного світу це особлива дат - саме в цей день відзначається велике свято Покрови Пресвятої Богородиці. З Третьою Пречистою пов'язано безліч народних традицій і забобонів, передають Патріоти України. Етимологія назви цього свята похо...
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...