Свято наближається: Які солодощі печуть на День святого Миколая в різних країнах (фото)

Уже незабаром прийде довгоочікуване свято – День святого Миколая, який традиційно відзначають 19 грудня.

Кондитерка, переможниця телешоу "МастерШеф-2" Єлизавета Глінська поділилася ласощами, які печуть цього дня в різних країнах світу. Смачне печиво або ж іншу випічку можна приготувати і в Україні. Відповідний пост експертка опублікувала на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

  • Печиво "Спекулос"

Цей смаколик 19 грудня готують у Бельгії та Нідерландах, а в Німеччині і Данії – на Різдво. Печиво має прямокутну форму із зображеннями Святого Миколая. Сюди додають корицю, гвоздику, кардамон, мускатний горіх і білий перець. Також іноді можна посипати мигдальним борошном або пластівцями.

  • Печиво "Пеппаркакор"
Його готують у Швеції, Латвії, Естонії, Фінляндії та країнах Скандинавії. Пеппаркакор – це тонке печиво з імбиром, корицею і гвоздикою. Зокрема, ці солодощі можуть бути у вигляді ялинок, зірок, янголят і пряникових чоловічків.
  • Випічка Nikolausgebäck

Напередодні Дня святого Миколая в Німеччині готують акуратних чоловічків із здобного дріжджового тіста. Потім їх красиво викладають на стіл, щоб Миколай приніс подарунки.

  • Пряникові чоловічки

Страву готують у Швейцарії з пісного тіста. Після цього печиво упаковують у жерстяні, картонні коробки або в строкаті паперові пакети і вручають близьким.

  • "Миколайчики"

Ці медові пряники готують в Україні. Згідно з легендою, їх випікає Святий Миколай зі своїми помічниками. Смаколик може бути у вигляді звіряток, рибок або чоловічків. Пряники розмальовують глазур'ю і разом із подарунками підкладають дітям під подушку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...