Свято наближається: Коли пекти паски і фарбувати яйця на Великдень

Найсприятливішим днем для випічки пасок і фарбування яєць є Чистий Четвер.

Напередодні світлого свята Великодня багато господинь задаються питанням, коли пекти паски і фарбувати яйця, оскільки в Страсний тиждень існує безліч заборон, передають Патріоти України.

В який день пекти паски і фарбувати яйця

Найсприятливішим днем для випікання пасок і фарбування крашанок є Чистий Четвер. Саме в цей день господині зазвичай займаються приготуваннями до Великодня, у тому числі прибиранням будинку і приведенням себе до ладу.

Деякі господині вважають за краще пекти паски у Страсну П'ятницю. Кажуть, якщо у цей день спекти паску, вона ніколи не зіпсується, не покриється цвіллю і буде володіти цілющою силою виліковувати від хвороб, вбереже будинок від стихійних лих.

В який день не можна пекти паску

Конкретного дня, в який існувала би заборона на випікання пасок, немає. Однак, Страсна П'ятниця та Велика Субота вважаються скорботними днями, і в ці дні працювати заборонено.

Якщо ви все ж вирішили спекти паску в Страсну П'ятницю, то робити це краще після 15:00. Згідно з писанням, саме в цей час Ісуса розіп'яли на хресті.

Перед тим, як взятися за роботу, потрібно прочитати молитву "Отче наш", а потім сказати "Господи, благослови" і починати замішувати тісто.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...