Без перебільшення, цей салат для багатьох давно став традиційним частуванням на Новий рік. І у кожної господині є свої особливі доповнення до класичного рецепту, тому експериментувати не забороняється.
Для приготування вам знадобиться:
- 3 картоплини середнього розміру;
- 3-4 моркви;
- 4-5 яєць;
- 350 г шинки або докторської ковбаси;
- 450 г консервованого зеленого горошку;
- 5-6 солоних огірків;
- 250 г майонезу;
- сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Картоплю, моркву та яйця відварюємо в підсоленій воді до готовності. Очищаємо і нарізаємо кубиками. Так само нарізаємо шинку.
Змішуємо інгредієнти. Приправляємо чорним перцем, майонезом і прибираємо в холодильник.
Якщо солоні огірки з великим насінням – видаляємо їх. Потім нарізаємо кубиками такого ж розміру. Складаємо в окремий контейнер.
Зливаємо рідину з горошку, і прибираємо в окремий контейнер. Перед подачею на стіл в салат додаємо солоні огірки та зелений горошок. Ще раз перемішуємо, пробуємо і при необхідності додаємо сіль й чорний перець.
Цей салат дуже простий у приготуванні та дивовижно смачний, тому не дивно, що частенько саме він стає частиною святкового меню.
Для приготування вам знадобиться:
- 150 г лосося (або горбуші, сардини, сайри);
- 6 зварених яєць;
- 100 г твердого сиру;
- 1 відварена морква;
- майонез, сіль, мелений перець – за смаком.
Подрібнюємо філе риби, Яйця чистимо і відокремлюємо білки від жовтків. Білки натираємо на крупній тертці в окрему миску і ділимо на дві рівні частини. Жовтки натираємо на дрібній тертці в іншу миску. Трохи жовтка відкладаємо для прикраси готового салату.
В підготовлену форму для салату на дно викладаємо половину білків, солимо, перчимо, змащуємо майонезом і трохи утрамбовуємо шар.
Відварену моркву натираємо на середній тертці та викладаємо наступним шаром, солимо, перчимо і змащуємо майонезом.
Сир натираємо на середній тертці та посипаємо їм шар моркви, змащуємо майонезом.
Наступним шаром кладемо рибу. На неї викладаємо решту жовтків, залишені для прикраси. Солимо і перчимо за смаком, змащуємо майонезом.
Останнім шаром викладаємо білки, які залишилися. Солимо білки за смаком і змащуємо майонезом.
Один з найвідоміших салатів, без якого не обходяться більшість сімейних свят, у тому числі й Новий рік.
Для приготування вам знадобиться:
- 2 картоплини;
- 180 г майонезу;
- 1 морква;
- 1 буряк;
- 600 г солоного оселедця.
Філе оселедця дрібно нарізаємо. Відварені моркву, картоплю і буряк натираємо на крупній тертці.
На дно блюда викладаємо перший шар картоплі, а потім змащуємо його тонким шаром майонезу.
Наступним шаром йде оселедець, який теж тонко змащуємо майонезом.
Потім викладаємо шар з моркви, й на нього тонкий шар майонезу.
Останнім шаром буде натертий буряк, який так само покриваємо майонезом.
Готовий салат залишаємо настоятися на 30-60 хвилин. Прикрасити його можна лимоном, морквою і зеленню.
Салат, який нікого не залишить байдужим. Його подають у багатьох ресторанах, і приготувати його на святковий стіл, означає, потішити гостей досить екзотичною стравою.
Для приготування вам знадобиться:
- 200 г курячого філе;
- 20 листів салату;
- 1 помідор;
- 200 г білого хліба;
- 50 г твердого сиру;
- 2 зубчики часнику;
- 4 ст. л. рослинної олії;
- майонез, сіль – за смаком.
Перед приготуванням страви листочки салату опускаємо в крижану воду на 20 хвилин, щоб вони стали свіжими та хрусткими.
Очищаємо білий хліб від скоринки та нарізаємо його невеликими кубиками, викладаємо на деко і підсушуємо в розігрітій духовці.
У сковорідку наливаємо олію. Очищаємо і нарізаємо часник середніми шматочками. Обсмажуємо кілька хвилин, поки часник не отримає золотавий відтінок і виражений аромат. Прибираємо часник зі сковорідки та висипаємо на неї сухарики. Обсмажуємо до золотавої скоринки, викладаємо на паперову серветку, щоб позбутися від зайвої олії.
Паралельно відварюємо куряче філе без солі протягом 20 хвилин, а потім нарізаємо його тонкими скибочками. Скибочки натираємо сіллю та обсмажуємо протягом 5 хвилин на середньому вогні на тій же сковороді, на якій обсмажувалися сухарики. Помідор нарізаємо невеликими шматочками.
Сир натираємо на середній тертці. Після чого всі інгредієнти викладаємо в один посуд, злегка струшуємо, щоб вони рівномірно перемішалися. Салат готовий.
Схоже, це найпростіший у приготуванні салат, але від цього не менш смачний.
Для приготування вам знадобиться:
- 2 яблука;
- 1 банка консервованих ананасів;
- 1 шматок курячого філе;
- 1 банка консервованої кукурудзи;
- майонез – за смаком.
Відварюємо в підсоленій воді куряче філе, даємо охолонути та ріжемо кубиками. Точно так само ріжемо кубиками ананас і очищені яблука.
Додаємо кукурудзу і заправляємо майонезом. Добре перемішуємо. Салат готовий.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...