Свято не для "детдомовцев": На випускному молодшої школи дитині з притулку не дали солодощів

У Кам'янському Дніпропетровської області на випускному молодшої школи №19 дитині з притулку не дали солодощів через те, що її рідні не здали гроші.

Про обурливу ситуації написала у Facebook Батьки SOS Катерина Панасенко, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що дівчинка вже рік перебуває у Центрі реабілітації в очікуванні своєї подальшої долі: суд розглядає справу про позбавлення її матері прав на дітей.

"Дівчинка так готувалася, вдягла гарну сукню, в притулку їй накрутили волосся і вона красива прийшла на свято. Після урочистої частини її так само "урочисто" попросили піти, бо мама не здала гроші, і солодкого столу для неї не буде... Так, там така мама... Але у дитини є бабуся, і вона могла б здати необхідну суму, але ніхто не попередив ні бабусю, ні притулок, яка сума потрібна...", — написала жінка.

За словами Панасенко дитина з гідністю залишила урочистості.

"Ця дівчинка менша за всіх зростом і вагою у класі, вона їсть як мишка. Вона не з'їла б ваш торт, їй досить було б кілька цукерок і склянку лимонаду... Вона просто хотіла бути з однокласниками в цей день... Люди, ви люди? Я не кажу вже про педагога, яка була присутня при цьому... Мала сильна, вона звикла до труднощів і страждань в її маленькому житті — вона не плакала, вона просто мовчки пішла. По дорозі з нею працював психолог притулку", — розповіла вона.

Повідомляється, що раніше дівчинка представляла школу і свій клас на конкурсі краси і талантів "Міс Аліса" і стала однією з переможниць.

У коментарях користувачі обурені і шоковані ситуацією, яка вже не вперше відбувається в навчальних закладах України. Нагадаємо, у жовтні 2018 року подібна історія зі школи Харкова потрясла Україну. Тоді у школі № 151 ученицю 6-го класу публічно принизили через те, що її батьки відмовляються брати участь у різних поборах: дитині не дали піти додому, змусили бути присутньою на "святкуванні закінчення першої чверті", при цьому залишивши без солодкого.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...