Світ перевернувся: Тропічні ліси почали отруювати атмосферу

На думку дослідників, зміни відбулися через діяльність людства.

Окремі регіони тропічних лісів Амазонії в Південній Америці, які вважаються основними захисниками планети від зміни клімату, почали викидати СО2 в атмосферу. Про це пише RFI з посиланням на дослідження Національної академії наук США, передають Патріоти України.

Вчені використовували супутникову технологію для вимірювання і аналізу викидів, які викликані деградацією і вирубкою лісів. З'ясувалося, що так звані "первозданні землі", які знаходяться під охороною, викидають майже 500 млн СО2.

Однак дослідження також виявило, що переважна більшість вуглецю надходить з незахищених законом про заборону вирубки частин Амазонії. Незаконна діяльність наражає на небезпеку захищені землі, особливо в міру зростання світового попиту на мінерали, паливо і товари, зазначає видання.

"Останні 15 або 20 років жителі Амазонії активно протидіяли тим, хто хоче очистити землю для худоби чи іншого використання. Коли люди отримали таке право від уряду або інші види підтримки, вони змогли досить ефективно уникнути вирубки лісів", – заявив експерт з питань лісів і охорони Девід Каймовіц.

Однак протягом останніх кількох років ця підтримка зменшується разом зі зростаючою загрозою виникнення лісових пожеж. У зв'язку з цим автори дослідження відзначили важливість і необхідність прийняття законів щодо захисту лісу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...