Свої інтереси вони захищатимуть: "Ведучи мову про Білорусь, оминаємо увагою одного впливового гравця", - журналіст

В Україні ситуацію в БІлорусі сприймають переважно лінійно: з одного боку Захід може тиснути санкціями, з іншого – Росія з бажанням перетворити РБ на черговий суб'єкт своєї федерації.

"У цій лінійній конструкції не береться до уваги один маленький, але суттєвий момент. Це – Китай" - пише у своєму блозі журналіст Олексій Братущак, передають Патріоти України.

Особисто я звернув на нього увагу, коли перше привітання із "перемогою" Лукашенко отримав не із Кремля, а з Пекіна. Це було на ранок наступного після виборів дня. Привітання від Путіна надійшло лише за кілька годин.

Де Білорусь, а де Китай. Це були перші думки. Але за кілька днів назбиралося кілька елементів великої картини: Китай досить суттєво увійшов у Білорусь. Від маленьких фактів. У Білорусі вже кілька років як почали дублювати вказівники китайською. До великих. Точніше – до "Великого камня" (на фото). Цей проєкт одразу вражає масштабом.

По суті це невеличке китайське місто поруч із аеропортом "Мінськ". Більше 20 гектарів. Із підприємствами, житловими будинками, соціальною інфраструктурою.

Й от після цього стало цікаво копнути глибше. Бо Китай – це той гравець на світовій мапі, який реально може впливати на Росію. Там дуже багато важелів упливу. Й от тут виникає питання: а чи може "рука Пекіна" стримувати Путіна в Білорусі?

Якщо коротко, то Китай має в Білорусі значні інтереси. Китайці навряд чи полізуть у внутрішні справи білорусів. Це не росіяни з "вєжлівими чєловєчками" та "журналістами з літака ФСБ".

Але свої інтереси в Білорусі Китай захищатиме..."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...