Сигнал для Москви, або "100 тисяч тонн дипломатії": США показали Путіну міць у Середземному морі

23 квітня дві авіаносні групи американського флоту приступили до спільних операцій в регіоні.

Посол США в Росії Джон Хантсман назвав розгорнуте в Середземному морі американське авіаносне угруповання сигналом для Москви. "Дипломатичні зв'язки і діалог у поєднанні з потужними оборонними системами цих кораблів демонструють Росії, що якщо вона дійсно прагне до поліпшення відносин зі Сполученими Штатами, то повинна припинити свою дестабілізуючу діяльність по всьому світу", — заявив Хантсман у прес-релізі Шостого флоту ВМС Сполучених Штатів, передають Патріоти України.

За його словами, кожен авіаносець, розгорнутий у Середземному морі, являє собою "сто тисяч тонн міжнародної дипломатії".

Дві авіаносні групи американського флоту приступили до спільних операцій в регіоні 23 квітня. Загалом до складу угруповання входять понад 130 літаків, 10 кораблів, враховуючи авіаносці USS Abraham Lincoln і USS John C. Stennis (класу Nimitz), а також дев'ять тисяч моряків і морських піхотинців.

Востаннє дві авіаносні групи ВМС США одночасно діяли в Середземномор'ї у 2016 році.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...