Силовики гноблять громаду ПЦУ, котрій за присудом мають передати храм: Церковний конфлікт на Закарпатті переріс у підпали

Суд постановив передати церкву релігійній громаді ПЦУ, але УПЦ МП перешкоджає виконанню цього рішення.

В селі Ділове Рахівського району Закарпатської області триває процес переходу сільського храму від Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України. Однак зміна конфесійної приналежності церкви супроводжується знищенням майна вірян ПЦУ, передають Патріоти України з посиланням на Zaxid.net.

Два підпали представників Православної церкви України сталися 10 січня. Перший стався вночі. Близько 01:30 невідомі кинули пляшку з запалювальною сумішшю в будинок касира Свято-Успенської релігійної громади села Ділове Івана Никоряка, повідомила Закарпатська єпархія ПЦУ.

У поліції факт підпалу підтвердили і розповіли, що внаслідок пожежі загорівся підвіконник. «Попередньо встановлено, що невідома особа кинула скляну пляшку у вікно будинку потерпілих, внаслідок чого зайнявся підвіконник. Вогонь було локалізовано господарями самостійно, без залучення пожежної техніки», – розповіли в поліції.

Другий підпал стався того ж дня, близько восьмої години ранку. Невідомі підпалили гаражні ворота куратору релігійної громади Петрові Фіріщаку. В обох випадках Закарпатська єпархія ПЦУ звинуватила поліцію в бездіяльності.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...