Символ новорічно-різдвяних свят: Дієтологи назвали безпечну добову дозу мандаринів

Мандарини особливо популярні взимку.

Дієтологи назвали добову норму мандаринів, які можна з'їсти без шкоди для здоров'я. Опитування показало, що більшість фахівців вважають, що добова норма - не більше чотирьох мандаринів, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Цей популярний на Новий рік фрукт дуже корисний. Він багатий вітаміном С, в ньому містяться вітаміни групи А, В, каротин, кальцій, магній, фосфор. У білих прожилках знаходиться клітковина, яка допоможе нормалізувати засвоєння простих вуглеводів.
Дієтологи вважають, що мандарин здатний підвищувати імунітет, виводити токсини з організму і покращувати настрій. Крім того, це низькокалорійний продукт. Краще вживати його вранці і вдень і не їсти цей фрукт натщесерце.
При цьому від мандаринів краще відмовитися людям із загостренням хвороб шлунково-кишкового тракту, з алергічними реакціями.
Якщо ж з'їсти більше кілограма мандаринів на добу, то це загрожує здуттям живота, порушенням роботи шлунково-кишкового тракту і алергією на цитрусові навіть у здорової людини.
Вкрай важливо мити мандарини в теплій воді перед вживанням, оскільки їх можуть обробляти шкідливими речовинами для довгого зберігання.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...