Символіка, яка "не відповідає функції мечеті", буде перенесена: Мусульмани отримали можливість молитися у Святій Софії 24 години на добу до Судного дня

Комплекс Айя-Софія в статусі мечеті знову відкрився вперше за останні 86 років.

Собор Святої Софії в Стамбулі буде працювати цілодобово, і мусульмани зможуть молитися там цілодобово, повідомляє на сторінці Twitter губернатор провінції Стамбул Алі Ерликая, передають Патріоти України.

«Мечеть Айя-Софія буде відкрита 24 години на добу. Ми висловлюємо подяку нашому президенту», — написав він.

Комплекс Айя-Софія в статусі мечеті відкрився вперше за останні 86 років. Тут вже провели п'ятничний намаз. З-за великого напливу віруючих люди розмістилися на вулицях і площах навколо будівлі.

Перед п'ятничною молитвою президент Реджеп Тайіп Ердоган прочитав Коран. Всім роздали віруючим воду і текст указу султана Мехмеда Фатіха. У ньому йдеться про передачу святині мусульман до Судного дня. Християнські мозаїки і фрески на час мусульманських молитов закрили шторами.

Нагадаємо, в соборі Святої Софії, якому турецька влада повернула статус мечеті, крім цілодобового читання Корану, можна оглянути знамениті фрески святині, але в спеціально відведений час.

Туристи зможуть побачити мозаїку без придбання вхідного квитка.

Символіка, яка "не відповідає функції мечеті", буде перенесена і виставлена для огляду в іншому місці, зазначає видання.

Через два тижні у Святій Софії планують здійснити першу ісламську молитву, храм чекає ряд змін. Зокрема, тут покладуть килим площею 14 тис кв м, який вже готовий і оплачений особисто президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Будуть призначені два імама і чотири муедзина.

За наявною інформацією, майже всі квитки на першу молитву були придбані віруючими з мусульманських країн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...