Синоптики розповіли про погоду на Різдво і Новий рік

У першій половині грудня в Україні встановилася аномально тепла, практично весняна погода.

Як розповів народний синоптик Володимир Деркач, у другій декаді грудня буде тепло, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

- Температура в цей період буде плюсовою - як вдень, так і вночі, - каже Деркач - Надалі також буде спостерігатися нетипово тепла для зими погода, іноді вона буде супроводжуватися опадами. Тільки в День святого Миколая (19 грудня. - ред.) стовпчики термометрів трохи опустяться. Спочатку буде морозити ночами, а потім і вдень, також можливий сніг. Це похолодання протримається до Нового року.

За словами іншого народного синоптика, Леоніда Горбаня, нинішня зима не буде такою суворою, як прогнозували раніше.
- У грудні будуть два періоди хороших снігопадів: з 22-го по 24-е і з 27-го по 29 грудня. Сніг не розтане до Нового року, а перед самим святом ночами стовпчики термометрів показуватимуть 4-6 морозу, не більше. Так що на Новий рік у нас будуть і сніг, і морозець. На Різдво (7 січня. - ред.) температура опуститься ще нижче: вдень буде від 6 до 8 градусів морозу, а вночі очікується мінус 12-13 градусів.
- Яку погоду очікувати в наступні два зимових місяці?

- На початку січня прийдуть морози і протримаються до 24 числа. Якщо в перших числах місяця стовпчики термометрів показуватимуть мінус 4-5 градусів, то вже 5 січня істотно похолодає - до 12-13 градусів, а 15 січня температура опуститься до мінус 15. Пік морозів прийде на період 19-23 січня, коли очікується до мінус 20. Далі можлива відлига, яка триватиме до перших чисел лютого. Сніг в січні буде йти практично кожен день. Останній місяць зими буде дуже суворим. В середину лютого стовпчики термометрів покажуть -21 градус морозу. Відлига прийде в Україну в середині березня. А відчутно потеплішає тільки в кінці квітня. Літо буде теплим. А ось осінь - холодна і сира. У жовтні та листопаді можливі морози.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...