Синоптики зафіксували найвищу температуру на Землі

Ще в 2019 році Долина Смерті потрапила на перше місце рейтингу найспекотніших місць на планеті.

У національному парку Долина Смерті в Каліфорнії, імовірно, зафіксована найвища температура на Землі. Про це повідомляє Національна метеорологічна служба США, передають Патріоти України з посиланням на BBC News.

Температура повітря там досягла 54,4 градуса за Цельсієм. Попередній рекорд також був зафіксований в Долині Смерті - в 2013 році стовпчики термометра піднялися до 54 градусів.
В історії також є дані від 1913 року, коли в національному парку була зафіксована температура 56,7 градуса, проте цю інформацію заперечують вчені, вважаючи, що тоді при вимірах була допущена помилка.

За інформацією американської метеорологічної служби, на західному узбережжі США спека може посилитися на цьому тижні. Екстремальною спекою в країні вважається період, коли протягом двох-трьох днів стовпчики термометра показують вище 32 градусів. Як відзначили в Центрі з контролю і профілактиці захворюваності, спека в США вбила більше людей, ніж інші екстремальні погодні умови.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...