Ситуація виходить з-під контролю: "Одна вакцина від COVID-19 не може вирішити кризу", - генсек ООН

Наразі близько дев’яти вакцин-кандидатів перебувають на продвинутій стадії випробувань.

Ситуація з пандемією коронавірусу виходить з-під контролю, заявив генсек ООН Антоніу Гутерріш. «Спалах все ще виходить з-під контролю», — сказав він на пресконференції, додавши, що кількість летальних випадків від коронавірусу перевищила один мільйон осіб в світі, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Коментуючи швидку появу вакцини, Гутерріш зазначив, що від пандемії немає панацеї.«Одна вакцина не може вирішити цю кризу, і вже точно не в найближчому майбутньому. Нам необхідно значно розширити нові та наявні інструменти, які можуть допомогти в нових випадках і забезпечити життєво важливе лікування для придушення передачі і порятунку життів, особливо протягом наступних 12 місяців», — додав генсек ООН.
Водночас Гутерріш наголосив, що люди мають бути готові до вакцинації, але поширення дезінформації про вакцини розпалює «дикі теорії змови».«Перед обличчям цієї смертельної хвороби ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити смертоносну дезінформацію», — резюмував він.Наразі число випадків зараження коронавірусом в світі перевищило 30 млн осіб, за останню добу виявили понад 307 тисяч нових випадків.За весь час пандемії померли понад 945 тисяч осіб.За даними ВООЗ, щоб вакцинувати від коронавірусної інфекції всіх жителів планети, знадобиться більш ніж 100 млрд доларів.
В організації прогнозують, що масова вакцинація розпочнеться не раніше середини 2021 року.Наразі близько дев’яти вакцин-кандидатів перебувають на продвинутій стадії випробувань.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...