"Таблетки для депутатів, які надто вже фантазують, треба б пошукати усією країною": Аваков відповів народній обраниці на "військову допомогу Азербайджану"

У "Слузі народу" відхрестилися від своєї членкині, заявивши, що особисті думки депутатів не є офіційною позицією фракції.

Народна депутатка з фракції "Слуга народу" Людмила Марченко допустила надання Україною військової допомоги Азербайджану через загострення його конфлікту з Вірменією в Нагірному Карабасі. В ефірі каналу "Україна 24" вона заявила, мовляв, якщо виникне необхідність, то українська держава не стане осторонь, передають Патріоти України.

На такі її слова з критикою відреагували міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, а у фракції запевнили, що думка Марченко не є позицією всієї партії СН.

Так, парламентарка повідомила, що в Україні вже займаються підтримкою Азербайджану не лише в правовому, а й у ресурсному полі. Зокрема наданням гуманітарної допомоги. "Сьогодні розглядається питання складання списку, що саме потрібно. Україна готова сьогодні на різних майданчиках підтримувати Азербайджан. Це і військова підтримка, і гуманітарна всім тим, що потрібно буде в майбутньому", – пояснила Марченко.

Нардепка додала, що такої ж активної позиції дотримуються в Туреччині. А на уточнення від журналіста, чи дійсно вона має на увазі те, що Україна готова надати військову допомогу Азербайджану, відповіла: "Це військова ситуація... Я впевнена, що якщо питання постане настільки гостро, то Україна точно не пройде повз".

Висловлювання "слуги" про нібито готовність України надати військову допомогу Азербайджану у військовому конфлікті в "республіці Нагірний Карабах" викликали певний резонанс. На них з критикою відреагував глава МВС Арсен Аваков. "Україна не надаватиме військову допомогу в азербайджано-вірменському конфлікті жодній зі сторін. А ось медичну допомогу – таблетки для депутатів, які надто вже фантазують, – треба б пошукати усією країною", – написав він у Twitter.

Зі свого боку глава МЗС Дмитро Кулеба зазначив, що депутати мають право на висловлювання своїх думок, однак в умовах активного збройного протистояння, чисельних жертв та руйнувань, закликав усіх до зважених заяв та коментарів. "Які б не збуджували емоції, вони не мають провокувати протистояння і ворожнечу, а відповідати офіційній позиції Української держави. Якщо коротко, то контролюйте свої емоції і не грайтеся з емоціями інших людей", – написав він у Facebook.

Після реакції з критикою її заяв Людмила Марченко виправдалася за свої слова, підкресливши, що сказане нею неправильно трактували. А в "Слузі народу" запевнили, що особисті думки депутатів не є офіційною позицією фракції і, звісно ж, держави. "Народні обранці можуть висловлювати свої міркування та пропозиції з будь-яких питань. Проте рішення про надання допомоги іншим державам може ухвалювати тільки уряд та президент України", – заявили там.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...