"Таємна генералізація": Порошенко присвоїв нові звання Демчині і Кривоносу

Укази про нагородження та присвоєння звань ряду генералів, офіцерів ЗСУ не опубліковані на сайті президента України.

На цю обставину на своїй сторінці в Facebook звернув увагу головний редактор сайту Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

Він зазначив, що опубліковані № 201, 202, 203, 204 та 209-й.

За даними журналіста, один з неопублікованих указів передбачає присвоєння першому заступнику голови СБУ – начальнику Головного управління по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю Павлу Демчині звання генерал-полковник. «Навіщо таке секретить? Генерал-полковник — це звучить гордо. Заступнику Демчини Коваленку присвоїли генерала відкритим указом, а на Демчині раптом така секретність. Країна повинна знати своїх воєначальників. Це ж не приховати», – написав він.

Крім того, стверджує Бутусов, звання генерал-майора отримав перший заступник секретаря РНБО Сергій Кривоніс. «Сергій Григорович хотів би стати генералом у військах — але його посаду першого заступника командувача Сил спеціальних операцій спеціально зробили полковницькою. Але ось він перейшов в РНБО у розпал виборчої кампанії, знявся з виборів, підтримав президента, і ось тільки зараз його багаторічну службу в армії нарешті оцінили. Ну що ж, Сергій Григорович вартий, шкода, звичайно, що не у військах, а ось так, але присвоїння по заслугах», — додав він.

Журналіст підрахував, що взагалі в травні було присвоєно 26 генеральських звань, у тому числі – один став генералом армії, один – генерал-полковником, 8 – генерал-лейтенантами, 16 – генерал-майорами.

Нагадаємо, у четвер, 9 травня, опублікований указ про присвоєння генеральських звань 17 офіцерів ЗСУ. Раніше 6 генеральських звань було присвоєно військовим Держприкордонслужби та 1 звання — в СБУ. Як повідомляли ЗМІ, серед тих, кому покладаються нові погони, генералами стали люди, які нещодавно обійняли створені посади, і підвищення яких не має раціональної логіки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...