Таємне послання Кремля: Стали відомі плани Москви на Україну

В ході свого останнього таємного візиту радника президента РФ Владислава Суркова в окупований Донецьк він не тільки лаяв ватажків "ДНР", але і передав їм важливе послання.

Владислав Сурков

Новими подробицями візиту Суркова в Донецьк поділився в Telegram блогер "Вільнодумець" з посиланням на чутки, які ходять серед керівництва "республіки", передають Патріоти України.

Про таємний візит Суркова в окупований Донецьк стало відомо в кінці жовтня нинішнього року. Багато джерел запевняли, що він жорстко вичитував ватажків "ДНР" за розкрадання російських грошей, проблеми з паспортизацією та інше. Однак це була не головна мета, повідомляє "Вільнодумець". "За таких питань він міг би "віддерти" Пушиліна і Ко по телефону. Так заради чого ж тоді був суперсекретний вояж? "Стіни говорять", що основним завданням Суркова було передати тет-а-тет за напрямками послання Путіна про подальшу долю "ДНР", тобто наших окупованих територій", - розповів блогер.

Так, за даними джерел, Сурков переконував, що ніякого повернення Донбасу під контроль України не буде. "Швидше пів-України буде захоплено Росією, ніж Донбас буде українським ... За свої тили не хвилюйтеся. Кордон ми не віддамо", - говорив Сурков.

Він наказав засилати на неокуповану територію Донбасу своїх людей і "чекати сигналу". Крім того, Сурков запевняв, що домовленості Москви з Києвом по Донбасу підуть на користь "Л/ДНР". Йдеться, зокрема, про новий закон "Про особливий статус ОРДЛО", який Кремль хоче впихнути в Конституцію України. "Це відкриває шлях до автономії, тому що після ОС: вибори "міліції", "прокуратури" і місцевої влади буде здійснюватися вами ("ДНР"). По людям ми (РФ) підкажемо. ОС і автономія необхідні, як інструмент для тиску на керівництво України, щоб були зговірливими", - передав "Вільнодумець" слова Суркова.

Він також анонсував економічний розвал України, запевнивши, що Москва зараз створює для цього умови: готується до припинення транзиту газу, постачання нафтопродуктів, скуповує українські активи.

Говорив він і про швидке позбавлення України статусу морської держави, анонсувавши блокаду ще й Чорного моря слідом за Азовським.

Обіцяв радник Путіна і дипломатичний бойкот України в світі. "Реалізація плану "Керованого хаосу" - дискредитація вищих органів влади України, "ілюзія безвладдя", доведення людей до злиднів, невдоволення владою, інспірація нового Майдану і заворушень; домогтися сприйняття більшістю населення гасла: "Ні війні, мир за всяку ціну", - розповів "Вільнодумець".

Наступним етапом, з його слів, має стати повернення до влади проросійських сил і припинення руху в бік ЄС і НАТО.

За даними блогера, говорив Сурков в Донецьку і про нову військову операцію армії РФ на Донбасі для створення сухопутного коридору в Крим не пізніше осені 2020 року. Війна може тоді торкнутися також Харківської, Запорізької, Миколаївської, Херсонської, Одеської і Дніпропетровської областей. "Звільнення буде здійснюватися російськими миротворцями на прохання повсталого українського народу. Можливо, для цього потрібен буде новий Майдан або масові заворушення. Але Путін сподівається ще до нового року реалізувати основні напрямки невійськового плану відновлення контролю над керівництвом України", - розповів "Вільнодумець".

Важливо відзначити, що підтвердження цієї інформації немає. І навіть якщо Сурков дійсно говорив дані тези в Донецьку, не факт, що до даних сценаріїв дійсно готуються в Москві. Цілком імовірно, що це могла бути спроба заспокоїти "ДНРівцев", які почали вже дуже сильно хвилюватися з приводу "зради" Росії і швидкого повернення під контроль Києва.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...