Так творились Мінські угоди: Клімкін пригадав, як пив горілку з міністром країни-агресора

Павло Клімкін, який подав у відставку з посади міністра закордонних справ, згадав одну з важливих подій у своїй кар'єрі - переговори в Мінську в 2015 році, які тривали вісімнадцять з половиною годин...

Клімкін заявив у ефірі одного з українських телеканалів, що глава російського МЗС Сергій Лавров на початку переговорного процесу відвів в окрему кімнату своїх німецького, французького та українського колег і пропонував їм випити горілки марки «Біловезька», передають Патріоти України.
«Коли все починалося, Лавров мене і моїх німецького і французького колег повів в окрему кімнату, замовив пляшку якусь ... це було щось таке - «Біловезька», і почав говорити: «Давайте почнемо переговори з того, що вип'ємо», - розповів Клімкін.
За словами Клімкіна, Лавров всім своїм виглядом хотів показати, що від нього в переговорному процесі нічого не залежить. «На мене так дивиться Лоран Фабіус, французький міністр і каже: можна пити? Я кажу, ну якось так, ну наллємо, оскільки зараз переговори ... Німецький міністр Франк-Вальтер Штайнмаєр, який зараз федеральний президент, теж на мене дивиться з іншого кута: можна це пити? Я йому киваю, ну там, відповідно. Але Лавров всім своїм виглядом показував, що я тут не головний. Ми його почали відразу пресувати втрьох - ось ідіть до Путіна», - розповів Клімкін.

Нагадаємо, в Мінську 12 лютого 2015 року відбулися переговори по врегулюванню ситуації на Донбасі за участю президента України Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда, канцлера ФРН Ангели Меркель і президента РФ Володимира Путіна. За підсумками переговорів було затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію Мінських домовленостей, досягнутих у вересні 2014 року. Крім того, прийнято декларацію лідерів України, Франції, Німеччини та РФ на підтримку цих заходів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...