"Такі проблеми були і у Порошенка": Журналіст пояснив, чому Зеленському не вдається закінчити війну на Донбасі

Журналіст підкреслив, що в України і Росії немає спільного бачення врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Президент Володимир Зеленський прийшов до влади з гаслом закінчити війну на Донбасі і робить в цьому напрямку певні кроки. Але йому не вдасться виконати свою обіцянку, так як ключі до миру знаходяться не в Києві, а в Москві. А президент Путін не поспішає погоджуватися з мирними ініціативами Зеленського", - заявив в ефірі «Ехо Москви» шеф-кореспондент інформаційного агентства УНІАН в Москві Роман Цимбалюк, передають Патріоти України.

Журналіст підкреслив, що в України і Росії немає спільного бачення врегулювання конфлікту на Донбасі. Кремль вимагає від України принципових для неї поступок, на які не піде нинішній президент і які, тим більше, не допустить громадянське суспільство. «Я думаю, що ніхто не буде сумніватися в тому, що команда Зеленського абсолютно щиро прийшла з думкою закінчити війну. Але тут вони вперлися в те, у що свого часу уперся Петро Порошенко. Кремль вимагає неприпустимих поступок з боку Києва. Але це неможливо», - зазначив Цимбалюк.
Він також додав, що закінчення війни дуже важливе для України, так як постійно гинуть люди і неможливо нормально розвивати економіку. А ось Росія, з її газовою трубою, може собі дозволити не поспішати в цьому питанні, виторговуючи потрібні для себе політичні позиції.
На питання ведучих, чи не заважають президенту Зеленському якісь внутрішні сили для того, щоб почати відводити війська і йти шляхом миру, Цимбалюк уточнив, що те, що зараз відбувається в Україні - «це політична внутрішня наша дискусія». За його словами, «якщо президент України переконає суспільство, а рано чи пізно це станеться», то відведення відбудеться.

Разом з тим, Цимбалюк висловив побоювання в тому, де кінцева точка тих компромісів, на які йде Україна, щоб закінчити війну. «Вона не проглядається. І заяви, які робляться зараз де-факто з Донецька ... Ніби як з Донецька, але насправді з Москви - там ніхто не збирається жодним чином миритися. Політичні заяви з Донецька і Луганська роблять виключно з погодження Москви», - додав журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...