"Такої світової "кризи-кризи" на сьогоднішній день ніхто не прогнозує", - Маркарова

За словами міністерки фінансів України, прогнозують уповільнення світової економіки протягом наступних кількох років, і Україна може використовувати це уповільнення.

Світової економічної кризи поки не прогнозують, заявила міністерка фінансів України Оксана Маркарова, передають Патріоти України з посиланням на LB.ua.

"Наскільки ймовірною, на ваш погляд, є світова економічна криза у найближчі роки?" – запитала журналістка Соня Кошкіна.

"Ми слідкуємо за глобальною ситуацією", – відповіла Маркарова.

"Нещодавно було оновлення аналізу міжнародної фінансової ситуації від Світового банку, Міжнародного валютного фонду, Світового економічного форуму. Такої "кризи-кризи" на сьогоднішній день ніхто не прогнозує. Прогнозують уповільнення світової економіки на наступні декілька років, що пов’язано з багатьма факторами – і політичними, і геополітичними (економічне протистояння між Америкою і Китаєм). У дечому Україна може використати це уповільнення на свою користь. Тому що коли десь уповільнюється чи взагалі припиняється зростання, капітал шукає, куди йти. Україна залишається однією з небагатьох швидкозростаючих економік Східної Європи, і потенціал для зростання у нас досить великий", – додала міністерка фінансів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...