"Тактика Кремля щодо Донбасу змінилася", - експерт

З нового року Росія змінила стратегію поведінки з терористичними бандформуваннями «ДНР» і «ЛНР».

Про це повідомляє The International Crisis Group, передають Патріоти України.

Під час виборчої кампанії в Україні Володимир Зеленський натякав про те, що діалог з Росією можливий, кажучи одночасно про необхідність покарання для країни-агресора. Але ніяких конкретних пропозицій з тих пір так і не прозвучало. У Москві тим часом розраховували на перезавантаження відносин, але з моменту обрання нового глави держави Кремль став більш стриманим. Президент РФ Володимир Путін навіть не привітав Зеленського з обранням. Втім, і на ескалацію ситуація Кремль поки не пішов.

На думку автора матеріалу, російського аналітика Анни Арутунян, в столиці РФ чекають першого кроку від Зеленського, зміцнюючи своє статус-кво на Донбасі.

Вона нагадує про те, що 2014 – 2018 роках Росія військовим чином підтримувала «ДНР» і «ЛНР», щоб дестабілізувати ситуацію у всій Україні. Однак тепер зроблена ставка на зниження економічної залежності окупованих територій від країни-агресора. Таким чином, розрахунок на закріплення колабораціоністських структур і створення ними коопераційних зв’язків з суб’єктами російської економіки. У цьому ж ключі розглядає аналітик і рішення Кремля про видачу російських паспортів жителям ОРДЛО.

Арутунян вважає нинішній етап зручним моментом для того, щоб нова влада в Києві спільно з європейськими союзниками спробувала налагодити контакт з жителями Донбасу. Зеленському і його команді, на її думку, необхідно визначитися і як поводитися з РФ, щоб прийти до міру. Перші кроки в цьому напрямку вона помітила в пропозиції про зняття торгової блокади з загарбаних регіонів. Однак такі ідеї багатьма в Україні вже названі прагненням до капітуляції.

Але, стверджує аналітик, Зеленський ще здатний довести неправоту критиків. У будь-якому випадку будь-яка його пропозиція має бути обдуманим, не варто очікувати швидкого результату. Адже найближчим часом ніяких поступок від Росії очікувати не доводиться. Крім того, без внутрішньоукраїнської згоди ніяка угода в рамках мінських угод не буде життєздатною. Президент повинен обговорювати з суспільством та експертним товариством, як все-таки встановити перемир’я.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...