"Такую страну проср*ли!": Як у космічній, газовій та нафтовій наддержаві жінки прали білизну в водоймах (фотофакт)

А в цей час радянські атомні ракетоносці борознять світовий океан, готується до польотів Буран...

Прання білизни на Волзі в СРСР на початку 1980-х роківФото, що закарбувало прання білизни на Волзі в СРСР на початку 1980-х років, здивувало користувачів мережі. Так, показовий знімок з'явився в пабліку "Історичні фото" в Twitter, передають Патріоти України.

"Прання білизни на Волзі. СРСР. Початок 1980-х", – свідчить підпис до публікації.

Фото не залишило користувачів байдужими. Багато хто зазначив, що в такій "космічній наддержаві", яким себе позиціонував СРСР, люди змушені були відчувати подібні побутові незручності.

Інші ж розповіли, що знають у Росії села, де досі полощуть білизну у водоймах. "Навіть Московська олімпіада вже пройшла, радянські атомні ракетоносці борознять світовий океан, готується до польотів Буран, скоро на Червоній площі приземлиться Руст (Матіас Руст – німецький спортсмен, що здійснив переліт з Гамбурга до Москви та приземлився на Червоній площі, обійшовши всю систему протиповітряної оборони СРСР , – ред.) ... А тут таке середньовіччя", "Космічна наддержава... Це вони полощуть, а перуть на пральній дошці" ,"Пральні машини? Ні, не чули", "Так по селах і сьогодні білизну в річці або ополонках полоще півкраїни!", – пишуть коментатори.

Як відомо, перша автоматична пральна машина з'явилася в США 1949 року. В СРСР нею стала "Волга-10", що вийшла в 1975 році. Найбільш масовою ж була "Вятка-автомат", що випускалася за ліцензією фірми Merloni (нині Indesit) з 1981 року.

При цьому багато господинь через побутову невлаштованість і товарний дефіцит в СРСР продовжували використовувати для прання ручні дошки і господарське мило. Білизну також кип'ятили і підсинювали в розчині синьки. Для полоскання мешканки міст використовували ванни, сіл – відкриті водойми.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...