Там "рускій мір": Мешканці ОРДЛО розповіли журналістам, як живеться на окупованих територіях (відео)

У черзі на КПВВ вже не вихваляються «молодими республіками», однак відкрито критикувати бойовиків ще ніхто не відважується.

Журналісти відправились на лінію розмежування між Бахмутом та окупованою Горлівкою, аби поспілкуватись з мешканцями тимчасово окупованих територій Донбасу, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Щодня через КПВВ «Майорське» проходять сотні людей. Журналістам вдалося поспілкувалася із жителями окупованих Горлівки, Єнакієвого та Сніжного. Знімальну групу цікавило, як змінилися прибутки і настрої в жителів загарбаних чужинцями територій, та чи прагнуть вони отримати російський паспорт.

Зазначається, що на початку війни враження людей, від того, що сталося, були різні. Значна частина підтримувала Україну, але не говорили це на камеру. Частина відкрито підтримували "ДНР" і «молоді республіки».

За минулі п'ять років змінився сам пункт пропуску. За кілька останніх років прикордонники просунулися вперед, а ще розбудувалися – з’явились десятки вагончиків та вкритих тентом майданчиків. Люди у погонах кажуть, що все з легких конструкцій, аби після війни можна було просто акуратно розібрати.

Однак, найбільше змінилися люди. У черзі вже не вихваляються молодими республіками. Одна з молодих дівчат у черзі розповіла, що має лише український паспорт. Паспорт РФ вона отримувати не збирається: "А навіщо він. Я громадянка України. Навіщо він потрібний, якщо ми живемо в Україні".

У сумках молодої дівчини дитячі іграшки, побутова хімія. Вона каже, що купила усе в Бахмуті і лише на цьому зекономила десь тисячу гривень.

Натомість відкрито критикувати бойовиків тут ще ніхто не відважується: "Ви самі розумієте, що питаєте? Думаєте, вам хтось правду скаже на камеру?".

Зазначається, що продовольча блокада, вочевидь, не спрацювала. Продукти на окупованій території трохи дорожчі, але їх достатньо. Великих сумок з м'ясом та крупами на той бік уже не везуть.

Чого вже точно не вистачає на окупованих територіях, то це найпотужнішого наркотика для будь якої людини – свободи. Не на камеру одна жінка зізнається: «У нас там вакуум і безнадія». Вона каже, що Україні краще і не через більші зарплати чи дешевші харчі. "У вас свобода слова є, а у нас жим-жим десь спрацьовує".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...