Там "рускій мір": Науковці розповіли, коли в анексованому Криму можуть зникнути всі озера (фото, відео)

Журналістам вдалося підрахувати, що з 2014 року на півострові практично зникли вже 10 водойм.

За час окупації в Криму сталася не одна екологічна катастрофа: там масово пересихають озера, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Журналістам вдалося підрахувати, що з 2014 року на півострові практично зникли вже 10 водойм. Зокрема, це гірське озеро в районі Великої Ялти. Вода в ньому висохла менш, ніж за півроку.

Раніше водойма приваблювала туристів. Поруч з нею відкривався гарний вид на гору Аю-Даг. Зараз же від нього залишилося кілька калюж. Там, де раніше була вода, пасуться коні. Також з озера брали воду для поливу виноградників "Масандри".

Еколог Маргарита Литвиненко розповіла, що озеро висохло через нестачу опадів. Воно могло брати воду з підземних джерел, але вони вичерпалися. За її словами, причина цього масове буріння свердловин в даному районі.

Крім того, в Криму зникло озеро Богайли в Сакському районі Криму. Пересохло і знамените рожеве озеро Сасик-Сиваш, розташоване між Євпаторією і Саками. Кримські екологи кажуть, що це сталося через видобуток піску.

Також пересохло озеро Велике недалеко від Коктебеля. Раніше там водилося багато риби, що приваблювало різні види птахів. Тепер же замість води потріскана земля.

Обміліло й озеро Кизил-Яр, що поруч з Євпаторією. Унікальність озера була в тому, що його глибокі води були солоні, а на поверхні прісна вода.

Директора Українського інституту водних проблем і меліорації Михайло Яцюк пояснив, що озера висихають через опади, яких стало дуже мало, а температура зростає і відбувається випаровування.

Експерти також кажуть, що ситуація в Криму буде тільки посилюватися. Півострів може втратити й інші озера, якщо не вжити заходів. Вони підкреслили, що якщо за рік висихає 10 озер, то вже через 30 років їх не буде зовсім.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...