Танцював для Сталіна: Як виглядав в юності і яку трагедію пережив 91-річний Григорій Чапкіс (фото, відео)

У своєму віці Чапкіс виглядає чудово, він зберіг бадьорість духу, струнку поставу і в танцях дасть фору багатьом.

Суддя шоу "Танці з зірками" Григорій Чапкіс 24 лютого святкує день народження. Народному артисту України, лауреату міжнародних танцювальних конкурсів сьогодні виповнюється 91 рік, передають Патріоти України.

Хореографія для Григорія Миколайовича стала справою всього життя і, забігаючи наперед, не тільки самого Чапкіса, але і його дітей.

Спочатку молодого танцюриста взяли артистом балету Державного ансамблю пісні і танцю. Згодом до Києва запросили Павла Вірського, він створив новий колектив, де Григорій Миколайович був ключовим танцюристом.

На архівних кадрах можна побачити, як Григорій Чапкіс виглядав у той час, це просто вражає.

Зокрема, в мережі є відео 1958 року, де молодий Чапкіс виконує повзунець в ансамблі Вірського. Він ніби ширяв над сценою, вражаєчи глядачів.

З гастролями Чапкіс відвідав 60 країн світу ще за СРСР. Під час подорожей танцюрист познайомився з Сальвадором Далі, Мао Цзедуном і Фіделем Кастро.

Але не все в житті хореографа було радісно. Довелося пережити йому і велику трагедію. У 2006 році він втратив одну зі своїх колишніх чоловік – Людмилу.

Тому, не дивно, що коли в кінці 2020 року Чапкіс потрапив до лікарні з пневмонією, то дуже переживав, чи не заразив свою нинішню дружину. "Лікарі не беруться стверджувати, що вірусу немає. Тому що у мене вік. У такій ситуації складно визначити, це запальний процес через вірус або через вік. Я побоююся, що міг заразити свою дружину. Це мене хвилює. Я взагалі найбільше зараз переживаю за свою дружину. Я ж пообіцяв зробити її щасливою, а тут такі проблеми", - говорив він тоді.

Однак, хвилюватися довелося і за самого хореографа. Захворювання, яке він вже майже подолав дало про себе знати знову. Чапкіса госпіталізували тричі, в лютому 2021 року він навіть потрапив в реанімацію.

41-річний син Григорія Чапкіса Грег тоді поділився в Instagram знімком батька і попросив підписників молитися про його здоров'я. "Будь ласка, моліться за мого тата", - написав він.

Сподіваємося, що Григорій Чапкіс незабаром подолає захворювання і буде далі радувати шанувальників.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...