"Тарас Шевченко називав, а мені не можна?": Одіозна екснардепка відзначилася скандальною заявою про російськомовних бійців ЗСУ (відео)

Як зазначила політик, рідна мова це кордон.

Український політик і громадський діяч Ірина Фаріон заявила, що не існує російськомовних українців. Відео з програми "Юркевич. Акценти" розмістила на своєму YouTube-каналі сама Фаріон, передають Патріоти України.

Вона наголосила, що в Україні немає російськомовних українців, і розділила людей на категорії. На її думку, хто говорить в Україні російською мовою - москаль. На твердження ведучої, що бійці ЗСУ, які воюють на Донбасі і говорять російською не можуть бути москалями, Фаріон відповіла, що можуть.

"Можу я їх запросто назвати москалями. А чому ви говорите російською? Ви живете на якій землі, на українській? Ви який хліб їсте? Тарас Шевченко вас як називав? Людей, які служили в московській армії він називав москалями. Тарас Шевченко називав, а мені не можна?", - відповіла Фаріон.

Вона також підкреслила, що ті, хто говорять російською, спілкуються на мові ворога. Як зазначила політик, рідна мова це кордон. Вона також назвала ледачими тих, хто не вивчив свою рідну мову.

Відео дивитися з 20:21 хвилини:


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...