Тарас Шевченко "ожив" в Instagram і постить прогресивні речі (фото)

Близько тижня тому в Інстаграм з'явився новий блогер - поет Тарас Григорович Шевченко власною персоною.

За тиждень він встиг зробити 17 постів, зібрати більше 4500 фаловеров і викликати ажіотаж у соцмережі, передають Патріоти України.

Історія без нафталіну

Варто зауважити, що кілька місяців тому в мережі був надзвичайно популярним блог Історія Єви - дівчинки, яка жила за часів Голокосту. Інстаблог - чудовий інструмент, щоб донести важливу історичну інформацію «без нафталіну», а також, щоб змусити сучасну людину перейматися і співпереживати.
Саме тоді виникли думки, що було б здорово "оживити" культових персон і висвітлити важливі сторінки української історії. Сторінки поетів і письменників існують в соцмережах давно - але зазвичай це добірки тематичних картинок, цитат і статей. І ось тепер можна підписатися на "живу" сторінку Тараса Шевченка.
Автори блогу поки зберігають анонімність. У блозі можна побачити фото і відео людини, яка нагадує відомого кожному українцю Кобзаря.

Реінкарнація Шевченка

У першій сторіз ми бачимо «реінкарнацію» поета на Чернечій горі в Каневі та те, як він знаходить смартфон. "Ти дивись! Поховали, де просив!» - говорить Кобзар і відправляється в подорож Україною знімаючи фото і відео, як справжній блогер. Приміряє новий костюм в магазині, ласує суші, робить селфі на Майдані.
Крім того, коментує різні важливі події та актуальні гостросоціальні теми.
Так 30 липня, в день боротьби з торгівлею людьми зазначає: "У мій час було нормально виміняти людину на мішок патисонів. Але і в 2019 році у вільній Україні 170 українців постраждали від торгівлі людьми".
На одному з фото - Шевченко зі 100 гривневої купюрою жартує: "Коли робив цей автопортрет і не підозрював, що він буде на гривнях. Хто б сказав раніше - домалював би собі коня і блискавки позаду".
Блог насправді дуже цікавий.

Шевченко - завжди в тренді

Також це відповідь для педагогів «як зацікавити молодь класичною українською літературою». Постать Шевченка і те, як його потрібно зображати, традиційно викликало дискусії. Чого вартий весняний скандал навколо серії картин «Квантовий стрибок Шевченка», який спровокував шквал критики одних і щире захоплення інших.
Також часто можна почути, що Шевченка зробили нудним суворим дідом, в сірій шапці і кожусі, а він був генієм свого часу, розбирався в моді, мистецтві і любив епатаж.

Думаю Шевченко-інстаблогер - це прекрасна спроба представити, яким би він був, якби жив у наш час. Він справжній і живий. Тут і зараз. Хто знає, може скоро до Кобзаря приєднаються і інші культові особистості?

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...