"Те, що відбувається на Донбасі, вже поза контролем, у тому числі й Путіна", - Ходорковський

На думку опозиціонера, десятки тисяч бойовиків стануть "гігантською" проблемою для Кремля.

Михайло Ходорковський

Російський президент Володимир Путін не може завершити конфлікт на Донбасі, тому що в такому разі велика кількість бойовиків, які володіють зброєю, повернеться в Росію. Таку думку в ефірі висловив російський опозиціонер Михайло Ходорковський, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Я переконаний, що те, що відбувається на Донбасі, вже поза контролем, у тому числі й Путіна. Поза контролем не в тому сенсі, що він не може припинити туди постачання зброї, а в тому сенсі, що якщо Донбас буде переданий під контроль української влади без будь-яких застережень, то кілька тисяч, а то й десятки тисяч людей, які володіють зброєю, вкрай різко налаштованих, у тому числі тепер уже і проти нинішнього господаря Кремля, опиняться на території Росії. Цього Путін собі дозволити не може, тому що досвід боротьби ФСБ навіть із дуже маленькими збройними угрупованнями засвідчує, що вони з цим реально впоратися не можуть", – підкреслив опозиціонер.

На його думку, десятки тисяч бойовиків стануть "гігантською" проблемою для Кремля. "Тому для Путіна цікавішим є заморожений конфлікт. Наскільки заморожений, наскільки гарячий – це буде залежати від багатьох обставин. Звичайно, хотілося б, щоб там хоча б для початку просто перестали вбивати людей, а все інше можна вирішувати далі, і з Кримом у тому числі", – зазначив Ходорковський.

Він додав, що проблема з анексією Криму не має легкого виходу. "Цей пошук взаємоприйнятного рішення триватиме багато десятиліть", – переконаний опозиційний політик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...