"Тепле місце" про запас: Аброськін став ректором Одеського університету внутрішніх справ

Раніше Аброськін збирався балотуватися у мери Маріуполя.

В’ячеслава Аброськіна, який донедавна обіймав посаду першого заступника голови Нацполіції України – начальника кримінальної поліції, 4 жовтня призначили ректором Одеського держуніверситету внутрішніх справ. Відповідний наказ видало Міністерство внутрішніх справ, повідомила пресслужба МВС, передають Патріоти України.

Представив нового керівника закладу вищої освіти перший заступник голови МВС Сергій Яровий.

Аброськін заявив, що Одеський університет внутрішніх справ є провідним закладом вищої освіти системи МВС з багаторічною історією, "тож наше головне завдання, щоб ми стали ще кращими, продовжуючи традиції університету у підготовці та вихованні кваліфікованих поліцейських кадрів".

До цього моменту посаду ректора Одеського державного університету внутрішніх справ 3 роки обіймав Іван Катеринчук.

Що відомо про В'ячеслава Аброськіна?

У березні 2017 року Аброськін був призначений заступником голови Нацполіції України та начальником кримінальної поліції. Генерал поліції 2-го рангу. 12 вересня 2019 року Аброськін підтвердив чутки про те, що написав заяву про звільнення з посади заступника голови Нацполіції. І вже наступного дня глава МВС Арсена Аваков звільнив Аброськіна.

Раніше очолював поліцію та міліцію Донеччини, а до цього був заступником голови міліції Севастополя. Аброськін виїхав з Криму після окупації Росією.

Аброськін у 2018 році під час тренувань зі стрільби розстріляв портрет бойовика Захарченка

Аброськін працював і на посаді заступника начальника Департаменту карного розшуку МВС України. А потім очолював спецгрупу МВС, яка відловлювала бандитів, терористів та міліціонерів-зрадників.

Зокрема, спецгрупа МВС, яку очолював Аброськін, затримала:

  • заступника начальника міліції Дзержинська, який грабував разом з терористами жителів міста;
  • працівника Макіївської прокуратури, який став спільником проросійських бойовиків Донеччини;
  • особистого охоронця відомого терориста Ігоря Гіркіна в Костянтинівці;
  • терориста на прізвисько "Кіпеш".

У 2014 році Аброськін був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня – за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, високопрофесійне виконання службового обов'язку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...