Терористи обстріляли мирне населення на території ОРДО, звинувативши в цьому ЗСУ

У штабі операції Об'єднаних сил заявляють, що ООС не причетні до обстрілу будинків у н.п.Пікузи на території, непідконтрольній уряду України.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу ООС, яке оприлюднено ввечері 29 червня, передають Патріоти України.

"У щоденному звіті СММ ОБСЄ опубліковано інформацію про факт обстрілу будинків у Пікузах. ... 26 червня спостерігачі прибули на місце події, де у дворі Будинку культури зафіксували чотири величезні вирви. Від осколків була посічена стіна цієї ж двоповерхової будівлі", - йдеться у повідомленні.

На думку представників Місії, вирви утворилися внаслідок розриву мінометних мін 82-мм калібру, начебто випущених із західного напрямку. "Поряд з тим, на вул.Ахматової 37, на подвір’ї співробітники патруля СММ виявили підривник і хвостовик реактивної гранати. Від ударної хвилі у нежитловому будинку були пошкоджені вікна і віконні ставні. Зі слів місцевих мешканців, обстріл стався вранці 26 червня", - додали у штабі.На підставі даних української сторони СЦКК, вогнева активність підрозділів ЗСУ та збройних формувань РФ в районі населеного пункту Пікузи вказує на те, що 26 червня противник двічі відкривав вогонь, а саме о 17:40 та 18:25.

"Українські підрозділи вогонь у відповідь не відкривали. Враховуючи зазначені часові показники, причетність українських армійців до даного інциденту не підтверджується", - зазначили у штабі ООС і додали, що провокаційні обстріли з боку збройних формувань РФ "спрямовані виключно на дискредитацію підрозділів Об’єднаних сил в очах мирного населення".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...