Терористи полювали майже шість років: Як загинув легендарний комбат з Луганщини (фото)

20 травня, на Луганщині загинув командир батальйону патрульної служби поліції особливого призначення "Луганськ-1" Сергій Губанов, на якого бойовики полювали ще з 2014 року і мали наказ розстріляти на місці.

Про це розповіла очільниця пресслужби ГУ НП в Луганській області Тетяна Погукай, передають Патріоти України.

За її даними, трагедія сталася 20 травня, приблизно о 21:00 в районі селища Трьохізбенка Новоайдарського району.

"Виконуючи бойове завдання Командувача об’єднаних сил щодо патрулювання населених пунктів на лінії розмежування вздовж річки Сіверський Донець, а саме від селища Кряківка закінчуючи Станицею Луганською, комбат та його бійці здійснювали патрулювання з метою недопущення проникнення на підконтрольну Україні територію ворожих диверсійно-розвідувальних груп, перекриття контрабандних "шляхів" та забезпечення правопорядку", - повідомила вона.

Саме під час цього патрулювання бійці натрапили на ворожий вибуховий пристрій.

"Губанов і троє бійців батальйону отримали осколкові поранення. Командир батальйону полковник поліції Сергій Губанов загинув, троє бійців отримали тяжкі поранення. За їхнє життя борються лікарі", - йдеться у повідомленні.

Губанов вступив до лав міліції ще у 1995 році і від оперативника карного розшуку Стахановської міського відділу міліції дослужився до начальника Луганського міського управління.

У 2014 році Губанов обіймав посаду начальника Ленінського районного відділу міліції міста Луганська.

"Під час подій того року, Сергія разом з кількома офіцерами міліції бойовики взяли в полон та намагалися вибити зізнання про місце знаходження автоматичної та табельної зброї. Тоді, завдяки рішучості особового складу міліції, вдалося визволити з полону усіх полонених офіцерів. Але, вже буквально за тиждень у кожного з них вдома були "засідки" бойовиків та оголошено "полювання" на життя Губанова та ще 16 офіцерів міліції", - розповідають в поліції.

Відтоді всі вони були внесені бойовиками до "розстрільного списку 17", а їхні фотографії були розвішані на усіх блокпостах терористів із підписом "підлягають розстрілу".

З того моменту Губанов став бойовим офіцером, який брав участь в боях на території Донецької та Луганської областей, визволенні разом з військовослужбовцями ЗСУ, Нацгвардійцями та добробатами захоплених бойовиками територій. У 2015 році його було призначено командиром першого міліцейського батальйону "Луганськ-1".

"За заслуги перед Батьківщиною полковника поліції Сергія Губанова неодноразово відзначали правами Міністра внутрішніх справ та Голови Національної поліції. Президентом України Сергій був нагороджений "Орденом Богдана Хмельницького", - зазначають колеги.

Повідомляється, що церемонія прощання з полковником поліції – комбатом батальйону "Луганськ-1" Сергієм Губановим відбудеться 22 травня о 10:00, в приміщені Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...