"Терористи понад 500 разів обстрілювали українські позиції з початку "хлібного" перемир'я", - штаб ООС

Як зазначив командувач ООС, встановлене 21 липня цього року перемир’я в районі проведення операції Об'єднаних сил мало позитивні наслідки виключно на початковому етапі.

З часу оголошення "хлібного" перемир'я ворог обстрілював позиції українських бійців більше півтисячі разів, з них вісімдесят – із забороненої мінськими угодами зброї. Про це повідомляє штаб ООС, передають Патріоти України.

Як зазначив командувач ООС генерал-лейтенант Володимир Кравченко, встановлене 21 липня цього року перемир’я в районі проведення операції Об'єднаних сил мало позитивні наслідки виключно на початковому етапі. "У перші дні кількість ворожих обстрілів дійсно зменшилася майже у два рази. Однак, вже в серпні ми почали фіксувати поступове збільшення кількості ворожих обстрілів наших позицій за добу, в окремих випадках, до двадцяти і більше. Загалом, з часу оголошення "хлібного" перемир'я ворог обстрілював наші позиції більше півтисячі разів, з них вісімдесят – із забороненої мінськими угодами зброї", – повідомив Кравченко.

Він також додав, що численні факти порушень режиму припинення вогню з боку окупаційних військ свідчать про їхній провокативний характер та спроби викликати вогонь у відповідь. "Їхня мета – нанести максимальне ураження особовому складу підрозділів операції Об'єднаних сил та, за будь-яку ціну, викликати вогонь у відповідь і через проросійські засоби масової інформації звинуватити нас у недотриманні мінських угод. Ми своє слово тримаємо", – наголосив командувач ООС.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...