Терористи заявили про колосальний збиток: У Луганську пожежа "добила" авіаремонтний завод

До окупації підприємство було одним з найпотужніших у місті.

Пожежа в Луганську на авіаремонтному заводі знищила складські ангари і величезну кількість запчастин і матеріалів. Підконтрольні сепаратистам "ЗМІ" з посиланням на окупаційне "МНС" повідомляють, що причиною пожежі стало нібито коротке замикання, через яке загорівся сухостій, передають Патріоти України.

Вогонь завдав колосальної шкоди підприємству: знищив три великих складських приміщення, ремонтний резерв двигунів і редукторів, величезну кількість запчастин і матеріалів.Офіційна версія причини пожежі: сильний вітер обірвав дроти лінії електропередач, сталося коротке замикання, через яке і загорівся сухостій. Однак вогонь знищив саме приміщення з дуже цінними запчастинами. Тому не виключено, що хтось міг і скористатися несприятливими погодними умовами, щоб приховати крадіжку.До війни Луганський авіаційний ремонтний завод, який спеціалізувався на поточному та капітальному ремонті авіаційних двигунів і деяких інших вузлів і агрегатів літальних апаратів, був одним з кращих промислових підприємств міста і одним з провідних в світі. У 2013 році на частку луганського авіаційного ремонтного заводу доводилося 7% світових послуг з ремонту вузлів і агрегатів для авіатехніки. Але з 2014 року підприємство не працює, оскільки в Росії діють кілька аналогічних підприємств, і окупанти, зрозуміло, зробили все, щоб знищити конкурента. Про військові замовлення зі зрозумілих причин уже не йшлося, завод не отримав жодного цивільного замовлення. А недавня пожежа зробив відновлення підприємства ще більш проблематичним.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...