Терористи знищили улюблений курорт світових зірок (фото)

Вамізі був популярний серед любителів занурюватися з аквалангом.

Терористи ІДІЛ зайняли курортний острів Вамізі і спалили там шикарні вілли і готелі на узбережжі, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.Острів Вамізі, або Аміса, розташований біля узбережжя Мозамбіку, відноситься до архіпелагу Квірімбас, був відкритий арабськими піратами ще в XV столітті, потім він перейшов під протекторат Португалії. Зараз Вамізі знаходиться в приватних руках і був одним з найпопулярніших зіркових курортів в світі. Тут Альбер, князь Монако, провів свій медовий місяць, острів відвідували Кріштіану Роналду, Нельсон Мандела, Деніел Крейг, Боно і багато інших.Однак зараз Вамізі, як і більш дрібні острова поруч, захоплений терористами ІДІЛ. Вони називають їх стратегічними базами. Місцевим жителям було наказано покинути свої будинки, розкішні вілли і готелі на узбережжі - спалені.Житель сусіднього острова Мекунго повідомив, що бойовики ІДІЛ прибули під покровом темряви і оточили жителів села. "Вони сказали нам бігти, якщо ми хочемо жити. Всі покинули острів'', - сказав чоловік.

Раніше терористи захопили стратегічне мозамбікське портове місто Мочіомба-де-Прайя на материку в багатій природним газом провінції Кабу-Делгаду. Також тут, на кордоні з Танзанією, розташована одна з найбільших в світі шахт з видобутку рубінів. Під час нападу загинуло щонайменше півтори тисячі людей.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...