Терористичне "процвітання": "Люди зникають, ватажків "прибирають" свої, вугілля і метал вивозять до Росії", - одкровення бойовиків "ДНР"

Між собою терористи відверто обговорюють реальний стан справ на окупованих територіях.

"Процвітання" терористичних новоутворень на окупованих територіях Донецької та Луганської областей насправді є ілюзією, в яку окупанти ось уже сьомий рік намагаються змусити повірити весь світ – попутно звинувачуючи в усіх гріхах Україну. Однак між собою бойовики відверто обговорюють реальний стан справ, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

В аудіофайлах, які нашій редакції передали співробітники розвідки, знайшлося не тільки обговорення "полювання" на одного з бойовиків на території Росії, але й інші цікаві речі.

Розвідники записали розмови між Вадимом Долговим ("Пенсіонер"), колишнім першим помічником начальника "ССО МГБ ДНР" Василя Євдокимова ("Ленін"), і ймовірно Денисом Куликовським ("Палич") – колишнім головним катом концтабору "Ізоляція".

Вадим Долгов і Денис Куликовський

Долгов деякий час жив у РФ, в будинку Євдокимова на Алтаї (нижче на фото). У серпні 2020 був заарештований співробітниками ФСБ РФ нібито за "роботу на Україну", хоча це не так.

Вадим Долгов "Пенсіонер" в будинку, оформленому на дочку начальника "ССО МГБ ДНР" на Алтаї (Російська Федерація). Фото зроблено українськими розвідниками під час негласного проникнення

Що ж обговорювали бойовики? Для полегшення розуміння ми розбили деякі розмови по блокам. Обережно, ненормативна лексика!

Злочини начальника "ССО МГБ ДНР"

Вадим Долгов розповідає про відмивання грошей в Росії під час війни і кримінальні справи Василя Євдокимова "Леніна" ще до початку бойових дій на Донбасі.

Нагадаємо, "Леніна" вважають "творцем" справжнього концтабору в Донецьку, відомого всім під назвою "Ізоляція", а також одним із організаторів убивств полковника контррозвідки СБУ Олександра Хараберюша і полковника ГУР МОУ Максима Шаповала. Досі на території України діють підприємства Євдокимова.

Василь Євдокимов ("Ленін") – начальник "ССО МГБ ДНР"

Долгов: "Я ось що думаю... Це вони швидше за все переганяють бабки. Була вже така тема "ленінська", потім людина просто зникає – не було такої людини і все. Він (Євдокимов – Ред.) 10% платив від всієї суми, яка перегонялася... Тема повернення ПДВ. Знаходили ліві паспорти, бомжів і т.д. – вклеювали фотографії та працювали. Йому перекидають той "абналичник", він жене гроші далі. Потім на якій-небудь фірмі... І вони стають легалізованими".

Долгов: "Гроші можуть бути чиїми завгодно. Ти ж розумієш, коли підуть мільйони – 200, 300, 500 мільйонів – їх же треба легалізувати. Але якщо за цю справу прихоплять (в даному випадку мова про помічника Евдокімова Романа Волянюка "Хакера" – Ред.), хоча "Ленін" сказав, що відмаже... Це ж відмивання грошей в Росії".

На питання свого співрозмовника, чи займався "Ленін" раніше такими справами, "Пенсіонер" заявив, що так.

Долгов: "Та у нього три кримінальні справи було! За одну він віддав 200 штук зелені, на ті часи сума просто п**дець! Він продав все, що було".

Як Росія зламала економіку "ДНР"

Бойовики обговорюють, що діється на окупованій частині Донбасу.

Куликовський: "Розумієш, якби вони, під***си, реально давали б жити, вони б не затоплювали шахти. Економіку зламали, все нах*й. Вугілля все йде на Росію, метал весь йде на Росію"... Що ж ви коїте?! "

Долгов: "Вугілля йде тільки хороше, антрацит, решта нах*й не потрібно. Вони шахти закрили, затопили. Засядько (шахта ім. Засядька в Донецьку – Ред.) трохи працює – на металургію. І антрацит, який йде на Європу, бл*дь, на енергоносії".

Шахта ім. Засядька в Донецьку

Куликовський: "Ну, чьо, молода республіка. Думаю, з часом вона підніметься".

Долгов: "Підніметься, але ми її не побачимо, бл*дь. Ха-ха-ха! Вони її "піднімуть"... Дикий, Вася – вони її "піднімуть".

Куликовський (сміється): "До кінця, повністю".

*Долгов говорить про так званого міністра "МВС ДНР" Олексія Дикого і начальника "ССО МГБ ДНР" Василя Євдокимова.

Василь Євдокимов і Олексій Дикий

Про ліквідацію ватажків – Захарченка, "Гіві" і "Мотороли"

"Пенсіонер" розповідає про те, як у "ДНР" не розслідували три гучних ліквідації, а просто сказали, що це "робота" українців.

Долгов: "Вони (Дикий і Євдокимов – Ред.) красені, "герої". Грошей напиз*ят і втечуть".

Куликовський: "Їх свої ух**рят, як Сашку Захара (ватажок "ДНР" Олександр Захарченко загинув внаслідок вибуху в центрі Донецька у власному кафе "Сепар" 31 серпня 2018 року).

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко був підірваний у власному кафе "Сепар" у Донецьку

Долгов: Так вони і ух**рили Захара. Я знаю. Ну хто він для Дикого?"

Куликовський: "Та ніхто. Дикий при ньому був другою особа в республіці. Всі питання їздили до нього вирішувати".

Долгов: "Людей скільки у Захара було, які кримінальники? Бл*дь, грабували, вбивали... Але він нікого не віддавав. Захотів би, зняв і Дикого, і Байрачного (так званий заступник генпрокурора "ДНР" – Ред.) – і вони мовчали, чекали моменту... І все, списали його. На "укропів" списали..."

Куликовський: "Та які "укропи", свій зайшов..."

Долгов: "Та нах*й їм ("укропам") це треба... Слухай, а дох*я розслідували, коли цих "героїв" підірвали? Одного в ліфті, іншого у себе... Вони металу напиз**ли на мільйони, ну, з кимось ділилися, але .. У них там сумки з грошима стояли, з ними і підірвалися".

* Долгов має на увазі "Моторолу" і "Гіві".

Як мародерствували ватажки

Долгов: "Куди аеропорт подівся і все прилегле до Путилівського мосту? А це все" Мотороли "було".

Куликовський: "Ну, да. А "Гіві" під'їжджав до дев'ятиповерхівки, всіх виселяли нах*й – типу обстріл, х*єстріл... А вони потім двері вирізали, заходили до квартири і вантажили все в вантажівки. Телевізори, холодильники, все".

Арсен Павлов ("Моторола") і Михайло Толстих ("Гіві") були ліквідовані в Макіївці і Донецьку в 2016-17 рр.

Долгов: "А гівіно було від Путилівського мосту і до Ясинуватського посту. Тут же депо ох*єнне залізничне було. Там ще бази, млини... Все! Чисте поле!"

Куликовський: "Таке було місто (Донецьк – Ред.) до війни... Ніхто ж не буде відновлювати взагалі".

Зруйнований ринок у Донецьку

Про "смішні" ціни в Донецьку

Куликовський: "Ти бачив, скільки там квартири (в Донецьку – Ред.)? Я в ах*є... Від трьох тисяч доларів. Три, п'ять, сім... Петровський район, Пролетарський. У п'ятиповерхівках".

Долгов (сміється): "Ну, це х*овиє".

Куликовський: "За двадцятку можна купити на Набережній у Ворошиловському районі".

Долгов: "Ах*єть... Це зараз, так?"

Куликовський: "Так-так".

Долгов: "Ну, Руслан на Щетиніна (вулиця в Пролетарському районі Донецька – Ред.) в 17 або 18 році взяв трикімнатну за 17 тисяч доларів. З новим ремонтом, меблями, побутовою технікою. СБУшник якийсь ще з 2014-15 року продавав за 60, а віддав за 17. А Руслан свій будинок продавав у Пролетарському районі за 30, продав за 12 тисяч".

Куликовський: "Повинні підняти..."

Долгов: "Так піднімуть все під рівень Росії. Це поки зараз ось ця вся х**ня, плутанина. Тому що народ завиє. Фінансування йде все з Росії".

Аудіоперехват розмов бойовиків. Обережно, ненормативна лексика! 18+

Це тільки частина розмов Долгова і Куликовського, але дуже показових.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...