"Tesla нервно курит в сторонке...": Китайський електромобіль став світовим лідером продажів за січень і лютий

В даний час Hong Guang Mini EV продається тільки в Китаї.

Невеликий електричний хетчбек Hong Guang Mini EV вийшов на перше місце по продажах в світі за перші два місяці 2021 року, змістивши колишнього лідера в особі Tesla Model 3. Всього за січень і лютий китайська компанія Wuling продала більше 56 тис. електромобілів Hong Guang Mini, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

У січні Wuling реалізувала понад 36 тис. крихітних хетчбеків, в лютому - понад 20 тис. штук, в той час як продажі Model 3 в січні і лютому склали 21 500 і трохи менше 13 700 одиниць відповідно.
Електромобіль Hong Guang Mini EV був створений спільним підприємством китайської державної компанії SAIC Motor, Wuling Motors і американського автомобілебудівного концерну General Motors. У Китаї його називають просто Wuling.
Ціна Hong Guang Mini EV в Китаї починається з 28 800 юанів (близько $ 4500.). Довжина електромобіля складає трохи менше 2,92 м, ширина - 1,5 м, висота - 1,63 м. Колісна база дорівнює 1,95 м, маса - 665 кг. Запас ходу на одному заряді електромобіля складає до 170 км, максимальна швидкість - 100 км/год. Як стверджує виробник, в ньому можуть розміститися чотири людини, а задні сидіння складаються, якщо буде потрібно перевезти невеликий вантаж.
В даний час Hong Guang Mini EV продається тільки в Китаї, де він випередив з продажу Tesla Model 3 в другій половині 2020 року, вийшовши на друге місце за підсумками року, хоча його реалізація почалася тільки в липні. Повідомляється, що компанія зараз веде переговори про продаж електромобіля в Європі, де його ціна може вирости в два рази через необхідність слідувати більш жорстким екологічним стандартам ЄС.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...